Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nejprve koronavirus, potom oprava omítky. Radniční věž v Jablonci se otevře až teď

Teprve v polovině července se letos poprvé otevře vyhlídka na věži jablonecké radnice. Poprvé se měla otevřít už na Velikonoce, to ale znemožnila protikoronavirová opatření, poté zase magistrát reklamoval omítku ve věži, která se nyní opravuje. Vyhlídka se tak otevře poprvé v pondělí 13. července.

„První návštěvníky na věži přivítáme v pondělí 13. července, což je oproti původním plánům výrazně později. Vyhlídku jsme chtěli zpřístupnit už v dubnu o Velikonočních slavnostech,” řekl Petr Vobořil, ředitel Jabloneckého kulturního a informačního centra, které výstupy zajišťuje.

Jenže proti byl koronavirus a tak se otevření odložilo. A odložilo se ještě jednou, to když město reklamovalo opravu omítek ve věži. „Během zimy se objevila závada na římse nad ochozem věže. Uvolnila se část omítky, která odpadla. Závadu jsme ihned reklamovali u zhotovitele díla, společnosti Syban. Ta reklamaci uznala a narušenou část zajistila proti případnému dalšímu odpadávání s tím, že s opravou začne za příznivějšího počasí,“ shrnul dění na jihozápadním rohu radnice vedoucí oddělení investiční výstavby Pavel Sluka.

Opravy fasády nepříznivě zasáhnou do turistické sezóny. „Vyhlídka z radniční věže je součástí okruhu, který jsme připravili na prázdniny, a je velmi oblíbená. Kvůli stavební činnosti však budeme muset radniční prohlídkový okruh zredukovat jen na ukázku zrekonstruovaných zasedacích sálů,“ říká Vobořil.

Součástí výstupu na věž je prohlídka zasedacích sálů. Obnoveny byly podle historických plánů architekta Karla Wintera a dobových fotografií.

Výstup na radniční věž

Sraz zájemců o výstup na věž je před radnicí v každou celou hodinu:

  • pondělí a středa 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 h
  • úterý a čtvrtek 10, 11, 12, 13, 14, 15 h
  • pátek 10, 11, 12, 13, 14 h

Vstupné: 40 Kč (dospělí), 20 Kč (děti 6–15 let, studenti, ZTP, senioři od 65 let), zdarma (děti do 6 let, školní dozor), rodinné vstupné 100 Kč (2 dospělí + 3 děti)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky radniční věž, Jablonec, vyhlídka, omítka, oprava, Velikonoce, Karl Winter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejprve koronavirus, potom oprava omítky. Radniční věž v Jablonci se otevře až teď  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.