Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KRAJ VE FILMU: Nevinnost, Vyprávěj i Hastrman. Mácháč posloužil mnoha filmovým štábům

Kdokoliv, kdo žije v Libereckým kraji, musí za svůj život zvládnout dvě věci. Vyšlápnout na Ještěd a vykoupat se v Mácháči. Největší český rybník mimo jižní Čechy a perla Máchova kraje padla mockrát do oka i filmařům.

Jedním z nejnovějších snímků, který zachycuje Máchovo jezero a jeho okolí je lyrický snímek Hastrman natočený v roce 2018. Mrazivý i romantický příběh na půl nestvůry a na půl člověka zachycuje krásu i tajemnost okolí Doks.

U Mácháče také vyvrcholí příběh dramatického českého filmu Nevinnost, v hlavní roli s Ondřejem Vetchým a Aňou Geislerovou. Za filmem stojí Jan Hřebejk, autor legendárních filmů jako jsou Pelíšky, Musíme si pomáhat nebo Šakalí léta. Ondřej Vetchý si na Mácháč zajel znovu při natáčení komedie Život je život.

Mácháč ale určitě není i filmařů oblíbený až v posledních letech. Už v roce 1932 se tu natáčely filmy Před maturitou a Tisíc za jednu noc, v roce 1952 hudební komedie Zítra se bude tančit všude a o šest let později zde vznikaly záběry komedie Hlavní výhra.

Záběr z československé komedie Hlavní výhra.

A tohle místo se mihne i v několika českých seriálech jako Vyprávěj, Křeček v noční košili, Bylo nás šest, Rapl nebo Nevinné lži.

Máchovo jezero můžete vidět i ve filmu Lída Baarová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto filmovamista.cz, youtube.com

Štítky ve filmu, Máchovo jezero, Mácháč, film, komedie, Ondřej Vetchý, Jihočeský kraj, Liberecký kraj, Ještěd, Máchův kraj, Anna Geislerová, Jan Hřebejk, Nevinnost, Pelíšky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KRAJ VE FILMU: Nevinnost, Vyprávěj i Hastrman. Mácháč posloužil mnoha filmovým štábům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.