Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sídliště Šumava prochází regenerací. Třetí etapu představí město veřejnosti

Město Jablonec pokračuje v regeneraci sídliště Šumava. Aktuálně připravuje třetí z celkem osmi etap. Plány představí místním.

Setkání s projektantem, zástupci města a specialisty na zeleň proběhne ve čtvrtek od 17 hodin v salonku restaurace Městská hala od 17 hodin. „Jedná se o jednu z plánovaných realizací na roky 2022 a 2023," informoval náměstek primátora Petr Roubíček.

Tato etapa se týká obnovy ulice Skelná a okolí. Zároveň by plán měl zahrnovat náměty místních obyvatel. Město má v plánu opravy komunikací, chodníků, hřišť, veřejného osvětlení i zeleně. Město chce v souvislosti s tímto projektem požádat o dotaci. „Ta by mohla pokrýt až polovinu nákladů, nejvíce však šest milionů na jednu etapu regenerace,“ řekl náměstek.

Na základě veřejných projednávání vzešly od místních jasné požadavky. Požadují více parkovacích míst a naopak nepotřebují rozšiřovat zeleň. Regenerace se celkově týká ulic Jeronýmova, Spojovací - Březová, Skelná, Vysoká - Křišťálová, Vysoká - Spojovací, Vysoká - Mánesova, Pasecká a Jitřní.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky Jablonecko, Šumava, sídliště, regenerace, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sídliště Šumava prochází regenerací. Třetí etapu představí město veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.