Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ve Frýdlantu odstartovala tříletá rekonstrukce Kodešovy ulice. Vyžádá si i dopravní omezení

Rekonstrukce kanalizace, vodovodu, chodníků, osvětlení, mostů i povrchů čeká v následujících letech Kodešovu ulici ve Frýdlantu. Stavební práce na projektu za více než 74 milionů právě začaly.

Rekonstrukce se týká úseku od křižovatky s ulicí Míru po odbočku na Hartu. „Celkem se jedná o úsek v délce 1,6 kilometru,“ uvedl Martin Čáp, vedoucí investičního oddělení KL.

Velkou změnou bude vystavění chodníků, které zde doposud chyběly. Přispějí tak k větší bezpečnosti chodců. Město Frýdlant tak bude investovat mimo jiné do chodníků nebo veřejného osvětlení. Výstavba dešťové a splaškové kanalizace pro změnu vyřeší problém s chybějícím vodovodním řádem v horní části ulice. „Vzhledem k tomu, že se jedná o oblast, kde již nebude dostatečný tlak vody, dojde také ke stavbě tlakové stanice,“ upozornil starosta Dan Ramzer.

V letošním roce dojde k první etapě od křižovatky s Jiráskovou ulicí až ke křižovatce s ulicí Polní. „Ke druhé etapě dojde příští rok a týká se úseku od křižovatky s ulicí Míru až k hranici první etapy,“ řekl starosta. K té se přidá ještě obnova od železničního přejezdu k bývalé samoobsluze.

Poslední etapa je naplánovaná na rok 2022. V tomto roce by mělo dojít na úsek od bývalé samoobsluhy po odbočku k Hartě. První etapa by měla být hotová letos v listopadu. Na financování projektu se podílí kraj společně s městem Frýdlant a Frýdlantskou vodárenskou společností.

V souvislosti s letošními pracemi bude od 27. července úplně uzavřen úsek od křižovatky s ulicí Jiráskovou za mostem přes Řasnici u bývalé „traktorky“ až nad železniční přejezd, ke křížení s ulicí Polní.

Osobní vozidla tak musí využít náhradní dopravu. „Objízdná trasa pro osobní automobily je vedena ulicemi Míru, Raisova, Jiráskova, Palackého, Soukenná a Krátká,“ informovala mluvčí Frýdlantu Martina Petrášková. Náklaďáky pak musí jet po Žitavské, Komenského nábřežím, ulicí Fügnerova do Arnoltic a Pertoltic a následně do Višňové.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dvůr Králové nad Labem

Štítky Frýdlant, Kodešova, rekonstrukce, silnice, chodník, Dan Ramzer, Frýdlantská vodárenská společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu odstartovala tříletá rekonstrukce Kodešovy ulice. Vyžádá si i dopravní omezení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.