Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Více než 130 milionů dá Česká Lípa do oprav škol a školek

Do rekonstrukcí svých mateřských a základních škol dá letos Česká Lípa zhruba 133 milionů korun. Největším projektem je zateplení Základní školy Lada, které přijde na 90 milionů korun. I v České Lípě letos některé projekty zrušili nebo posunuli kvůli očekávanému propadu daňových příjmů v souvislosti s koronavirovými opatřeními, investic do škol se to ale dotklo jen minimálně, řekla mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová.

„Žáci na jaře ve školách příliš nepobyli, věřím tedy, že se všichni těší, až se v září opět vrátí do lavic. O to víc se snažíme, aby po svém návratu našli svoji školu v lepším stavu, než když ji opouštěli. Jsem ráda, že jsme investice do škol nemuseli zastavovat a že se nám daří stav školských budov neustále zlepšovat," doplnila českolipská starostka Jitka Volfová.

Město investuje letos do oprav a rekonstrukcí v devíti školách, většina projektů by měla být hotova do konce letních prázdnin. „Snažíme se do našich škol investovat systematicky poměrně vysoké částky, protože je v našem zájmu, aby byly budovy v co nejlepším stavu. Většina akcí se týká zateplení nebo alespoň výměny oken, které přispějí k úsporám za energie," řekl místostarosta Martin Brož.

Největší školskou investiční akcí je kompletní zateplení základní školy na Ladech. Z pěti pavilonů je hotový pavilon druhého stupně, dokončovací práce pokračují v tělocvičně, jídelně a spojovacím pavilonu. Všechny čtyři pavilony by měly být dokončeny do začátku školního roku, jediný pavilon, na kterém se bude pracovat i na podzim, bude ten pro mladší školáky.

K velkým akcím patří také novostavba pavilonu F v Základní škole speciální Jižní a zateplení mateřské školy v ulici Na Výsluní. Oprava střechy a sociálního zařízení čeká základní uměleckou školu, nová okna dostane třeba Základní škola Partyzánská nebo mateřská škola v Arbesově ulici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, školy, správa, stavby, Č. Lípa, Česká Lípa, základní škola, projekt, pavilon, Jitka Volfová, Martin Brož

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Více než 130 milionů dá Česká Lípa do oprav škol a školek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.