Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Objevte krásy Novoborska. Tajemné lesy a skalní reliéfy

Skryté skvosty Libereckého kraje nabízí mnoho zajímavých míst, která ale bývají většině lidí utajena. Pokud chcete objevit nová místa, vydejte se do Nového Boru.

Procházka o délce necelých 10 kilometrů vás zavede nejen do muzea, ale především za přírodními krásami zdejšího regionu. Nový Bor má bohatou sklářskou minulost, tak proč neodstartovat výlet přímo v centru, kde se nachází sklářské muzeum. Už při příjezdu vás skleněný strom uprostřed kruháče upozorní, že zdejší město patřilo sklářům.

Když se ale vydáte dál za město, můžete objevit i zajímavé sklářské dílny. Vyrazte směrem na Havraní skály až k Lesnímu hřbitovu. „Výletníky pak čeká výstup na vyhlídku Jelení skok, ze které je vidět na dominantu Novoborska, horu Klíč,“ sdělil mluvčí kraje Filip Trdla.

Dál mohou turisté pokračovat na rozcestí Půlnoční stráň až pod Havraní skály. Dále se mohou směrem do Cvikova dostat až k pískovcovým skalním věžím, kde můžou obdivovat skalní reliéf Krista po bičování. Pokračovat mohou údolím samoty podél Dobranovského potůčku. „Lužické hory nejsou tolik navštěvované jako třeba ty Jizerské. Jsou ale neméně půvabné a navíc mají turisté možnost navštívit zajímavé sklářské dílny,“ řekla radní Květa Vinklátová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky tip na výlet, Nový Bor, Cvikov, Lužické hory, turistika, výlety, krása, Liberecký kraj, reliéf, les, Květa Vinklátová, muzeum, Jelení skok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Objevte krásy Novoborska. Tajemné lesy a skalní reliéfy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.