Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Starý srub v Liďácích se opět stane místem pro děti. Bývalou školku obnoví LESpolek

Dříve sloužil rozpadající se srub v lesích nad Liďákama jako lesní školka, kterou vystavěli skauti. Nyní chátrající objekt a jeho okolí opět ožije. LESpolek zde chce vytvořit zázemí pro dětskou skupinu.

Místu se tak vlastně vrátí původní záměr. Budou zde probíhat aktivity pro předškolní děti od 3 do 6 let. V této dětské skupině budou děti trávit v přírodě co nejvíc času za každého počasí i ročního období.

Dříve sloužil srub skautům, pak ale začal chátrat, stal se útočištěm bezdomovců a dokonce i drogovým doupětem. „V loňském roce, a to už byla poslední kapka, zde kriminalisté několik měsíců monitorovali vařiče drog. Toto se také prokázalo a bylo zatčeno několik lidí,“ popisuje náměstek primátora Jiří Šolc.

Město tak začalo hledat někoho, kdo by se místu začal věnovat a srub smysluplně využíval. A právě v tu chvíli hledal vhodné prostory i LESpolek. Ten má zájem místo využívat tak, jak by si představovalo i město. „To je přesně to využití, které by mělo zabránit poškozování městského majetku a naopak přispělo k smysluplnému využití bývalé lesní školky,“ řekl Šolc.

Se spolkem Liberec uzavřelo smlouvu na pět let s možností prodloužení na dalších pět let. Veškeré stavební úpravy musí spolek konzultovat a nechat si schválit městem. Srub a jeho okolí se tak bude po letech opět smysluplně využívat.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Liberec

Štítky Liberec, Ruprechtice, srub, školka, roubená stavba, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starý srub v Liďácích se opět stane místem pro děti. Bývalou školku obnoví LESpolek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.