Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kvůli špatné hygieně museli inspektoři zavřít prodejnu například v Brodě, České Lípě i Liberci

Letos zavřela Státní zemědělská a potravinářská inspekce už 14 provozoven kvůli nedodržení základních hygienických požadavků. Ve třech případech se jednalo o prodejny v Libereckém kraji.

Nejčastějším prohřeškem provozoven byla přítomnost škůdců, zejména pak hlodavců. „Výsledky kontrol také ukázaly, že pro některé provozovatele zůstává na neuspokojivé úrovni dodržování požadavků potravinového práva, informoval mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Kromě přítomnosti hlodavců kontroly velmi často narážely na zanedbaný úklid jako výskyt plísní, znečištěné podlahy nebo regály. „Dalšími nedostatky byl například nezvládnutý odvoz odpadu nebo kladování předmětů nesouvisejících s prodejem potravi,“ řekl Kopřiva.

Při zjištění vážných prohřešků a nepřijatelných hygienických podmínek inspektoři provozovnu zavřeli a nařídili odstranění nedostatků. Při opakované kontrole inspektoři posoudí, jestli provozovatel uvedl podnik do souladu s požadavky zákona a až poté případně zákaz uvolní. Následně je zahájeno správní řízení o uložení pokuty, dodal mluvčí.

V Železném Brodě došlo k dočasnému uzavření prodejny Family N & T. Důvodem byl myší trus, nečistoty na podlaze, regálech a poškození stěn. Nyní je prodejna opět otevřena. Podobně na tom byla prodejna Thi Dung Duong v České Lípě, kde narazili inspektoři navíc na výrazně zanedbaný úklid nebo nezajištění potravinářského odpadu. I tato prodejna je ale již otevřena.

Po odstranění nedostatků se také znovu otevřela liberecká prodejna Van Hung Ngo.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto www.potravinynapranyri.cz

Štítky SZPI, inpekce, hygiena, kontrola, potraviny, Česká Lípa, Železný Brod, Liberec, Státní potravinářská inspekce, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli špatné hygieně museli inspektoři zavřít prodejnu například v Brodě, České Lípě i Liberci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.