Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rádi tvoříte přírodní umění? Zapojte se do Land art soutěže Geoparku Ralsko

Geopark Ralsko každoročně pořádá Land art Festival. Ten se bohužel letos uskutečnit nemohl, pro příznivce tvoření v přírodě si tak organizátoři připravili alespoň soutěž, která vás zavede za krásami bývalého vojenského prostoru.

Pokud se chcete do soutěže zapojit, stačí do konce září vyrazit do Geoparku Ralsko a vytvořit zde originální dílo v místech zaniklých obcí. Ale pozor, na jeho výrobu můžete využít výhradně přírodní materiály. „Poté stačí dílo vyfotit a fotografii s názvem, lokací a jmény autorů zaslat na e-mail festival@geoparkralsko.cz,“ uvedla za organizátory Lenka Mrázová.

Soutěž vás nejen zabaví při výletě, ale také se možná díky ní podíváte na místa, kam byste se jinak nedostali. Hodnocení a vyhlášení proběhne 10. října v rámci festivalu Jablka vzpomínek v Náhlově.

Přehled zaniklých obcí, kterých bylo v Ralsku dříve plno, a také něco z jejich historie najdete na webu Visit Ralsko.

„Zájemci o soutěž se mohou inspirovat na místech v Ralsku, kde jsou podobná díla již vytvořena, například v zaniklé obci Jabloneček. Samotná soutěž totiž navazuje na dlouhodobé úsilí Geoparku Ralsko o oživení příběhu zaniklých obcí,“ vysvětlila Mrázová.

V Ralsku je celá řada zaniklých vesniček, jejichž zbytky jsou roztroušené po celém bývalém vojenském prostoru. Využijte tak tuto příležitost k objevování nových míst i historie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Geopark Ralsko

Štítky Geopark, Ralsko, Liberecký, soutěž, Geopark Ralsko, land art, umění, krása, vojenský újezd, Náhlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rádi tvoříte přírodní umění? Zapojte se do Land art soutěže Geoparku Ralsko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.