Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Voda v přírodních koupalištích je dobrá. Jedinou slabinou je koupák v Chrastavě

Většina přírodních koupališť v Libereckém kraji má podle posledních dostupných výsledků z odběrů vzorků nadále čistou vodu. Zákaz koupání neplatí ani pro jednu z 36 vodních ploch, které hygienici v kraji pravidelně sledují, vyplývá z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Nevhodné ke koupání je od začátku sezony pouze přírodní koupaliště v Chrastavě u Liberce. Je na stupni čtyři pětiškálové stupnice. Jde o dlouhodobý problém kvůli kolísavé kvalitě vody ve Vítkovském potoce, který koupaliště napájí.

Kvůli zvýšenému výskytu sinic jsou na stupni tři Máchovo a Hamerské jezero na Českolipsku. Hygienici doporučují, aby se lidé po koupání osprchovali. Voda na stupni tři není vhodná ke koupání pro citlivé lidi, jako jsou těhotné ženy, děti nebo alergici.

Mírně zhoršenou kvalitu, tedy na stupni dva, mají čtyři přírodní koupaliště v kraji. Konkrétně jde o koupaliště v Nedamově a Zákupech na Českolipsku, Harcovskou přehradu v Liberci a rybník Bažantník v Sedmihorkách na Semilsku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký, přírodní koupaliště, koupání, Chrastava, Liberec, Krajská hygienická stanice, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Zákupy, Nedamov, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v přírodních koupalištích je dobrá. Jedinou slabinou je koupák v Chrastavě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.