Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na festival Mácháč může jen tisíc lidí. Policie se opět zaměří na drogy

O víkendu na pláží Klůček a nově také v kempu Bílý kámen proběhne taneční festival Mácháč. Tentokrát je omezený kvůli covidovým opatřením, každého dne se může zúčastnit pouze tisíc lidí. I tak se připravuje policie, která bude dohlížet na pořádek a zaměří se i na drogy.

„Stejně jako každý rok budeme dohlížet na to, aby v průběhu festivalu nedocházelo k narušení veřejného pořádku v místě konání akce a jeho blízkém okolí. Současně se zaměříme na prevenci před majetkovou trestnou činností, budeme dohlížet na bezpečnost a plynulost v silničním provozu a v neposlední řadě se budeme věnovat odhalování držení a distribuce drog mezi návštěvníky akce,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Kromě klasických hlídek a dopravních policistů se zapojí i prvosledové hlídky. „Jejich úkolem je adekvátně a v co nejkratším čase reagovat na mimořádné situace například na násilné delikty. Proto jsou tito policisté vyzbrojeni například i samopaly,“ dodala mluvčí.

Na místě budou i celníci. „Budou využívat při kontrolách motorových vozidel a jejich posádek mobilní spektrometry, které umějí detekovat stopy po drogách, prekurzorech nebo výbušninách. Pokud přístroj zaznamená na odebraných vzorcích přítomnost drogy, fyzicky ji pak dohledá psovod se speciálně vycvičeným psem přímo v kontrolovaném vozidle, v převážených zavazadlech nebo v kapsách pasažérů,“ uzavřela Baláková.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky mácháč, festival, policie, drogy, droga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festival Mácháč může jen tisíc lidí. Policie se opět zaměří na drogy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.