Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Zřícenina hradu Milštejn vás zavede do historie

Ukrytá v lesích, trochu tajuplná a málo známá. Taková je zřícenina hradu Milštejn u Cvikova. Tohle místo na Českolipsku určitě stojí za návštěvu.

Přestože dnes už je z Milštejna jen torzo. Kdysi se jednalo o sídlo šlechtického hradu Berků. První písemná zmínka pochází z roku 1343. K zániku došlo o tři sta let později. 

„Myslím, že zříceninu hradu Milštejn znají spíš jen skuteční nadšenci do historie a místní. Určitě však stojí za to se vypravit ve volných dnech prázdnin,“ uvedla radní Květa Vinklátová. Na místě návštěvníci najdou jeskyni Kovárnu, odpočinkové místo, skalní bránu nebo skálu zvanou Hlavní věž.

Kvůli těžbě kamene se bohužel nedochovalo opevnění předhradí, původní brána ani pravděpodobná věž. V okolí hradu se totiž těžilo už od středověku a lom se rozšířil až do areálu hradu. „Těžba byla ukončena v roce 1910,“ řekla Vinklátová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Milštejn, turistika, cestování, Liberecký, výlet, zřícenina hradu, hrad, okres Česká Lípa, Květa Vinklátová, Cvikov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Zřícenina hradu Milštejn vás zavede do historie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.