Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu. Inspekce nařídila jeho stažení z pultů

Zažívacími problémy může skončit konzumace kuřecích kuliček, před kterými varují inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Laboratorní rozbor v nich odhalil přítomnost bakterií salmonely.

Konkrétně jde o výrobek pojmenovaný Kuřecí kuličky na jižanský způsob Southem Fried Chicken Popsters, které jsou určeny k dopečení. Inspekce označila za závadné balení s číslem šarže 13620 s datem datum minimální trvanlivosti do 15.5.2021.

Inspektoři vzorek odebrali v maloobchodní provozovně Iceland Czech v Praze. „Dle průvodní dokumentace je dodavatelem potraviny do ČR společnost Iceland International Limited HSBC. Prodejce závadnou šarži na základě výzvy již stáhnul z tržní sítě," okomentoval případ mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

„Inspekce důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají předmětnou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali. Aktuálně jsme výrobek vložili do evropského systému rychlého varování pro potraviny (RASFF) notifikaci o zjištění uvedené nevyhovující šarže potraviny," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SZPI

Štítky salmonela, kuřecí maso, kuličky, Polsko, jídlo, Státní potravinářská inspekce, HSBC Holdings, Iceland Czech a.s., Česko, Island, Praha, Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva, salmonelóza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu. Inspekce nařídila jeho stažení z pultů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.