Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Za záchranu lidského života obdržel psovod ocenění Statečné psí srdce

Semilský psovod Miroslav Salava se svým psem Norisem zachránili během loňského zásahu život ženě a nyní za svůj čin obdrželi ocenění v anketě Statečné psí srdce.

Ocenění se dočkali v kategorii Záchranný čin služebních a záchranářských psů. Mimo jiné se Miroslav Salava za tento čin stal i Psovodem roku 2019 Krajského ředitelství policie Liberecké kraje.

Policista zachránil společně se svým psím parťákem ženu, která se loni v dubnu vydala ze svého domova a zanechala dopis na rozloučenou. Psovodovi se ji podařilo vypátrat v lese u dřevěného srubu. „Žena ležela obličejem k zemi a nereagovala na oslovení,“ uvedla Dana Burešová, preventistka KŘP Libereckého kraje.

Policejní psovod roku zachránil ženu, která chtěla v noci v lese skoncovat se životem

Policisté Libereckého kraje vyhlásili letošního psovoda roku, kterým se stál Miroslav Salava ze Semil. Ocenění převzal za mnoho svých úspěchů a také za úctyhodnou záchranu života.

I přes velmi těžkou komunikaci se snažil psovod udržet ženu, která nakonec ze sebe dokázala vypravit, že snědla devět analgetik, při vědomí a poskytovat jí první pomoc. Vzhledem ke špatnému signálu se nedařilo lokalizovat lépe pozici psovoda, aby mu přišli kolegové na pomoc. „Nakonec po nálezu místa druhým psovodem se podařilo ženu z místa vynést na otevřenou louku, kam už se dostal i lékař,“ popsala Burešová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Liberecký, záchrana života, Statečné psí srdce, ocenění, Miroslav Salava, Dana Burešová, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za záchranu lidského života obdržel psovod ocenění Statečné psí srdce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.