Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Doplněk stravy obsahoval anabolický steroid, inspekce ho zakázala

Z českého trhu musí být stažena potravina s anabolickým steroidem, jehož přítomnost odhalila analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI).

Jedná se o doplněk stravy s názvem Brawn Nutrition TREN, dietary supplement, který inspekce považuje za nebezpečný. „Analýza v laboratoři prokázala v kapslích přítomnost nebezpečné látky Denedionu neboli 4,9-estradien-3,17-dionu,“ sdělil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Tato látka patří mezi anabolicko-androgenní steroid a z toho důvodu inspekce rozhodla o okamžitém stažení z distribuce. Zároveň prodejci nařídila, aby informoval odběratele. Doplněk byl dostupný na webu www.prohormony-sarms.cz. „Provozovatelem je společnost PhSarms s.r.o. se sídlem v Praze,“ komentoval Kopřiva. Dodavatelem je polská společnost JS Supplements Jadwiga Szwed.

Zatím není jasné, kolik balení se nachází v tržní síti. Inspekce ale doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají tento přípravek, aby ho nekonzumovali. Inspekce také zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SZPI

Štítky SZPI, steroid, anabolika, steroidy, Státní potravinářská inspekce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doplněk stravy obsahoval anabolický steroid, inspekce ho zakázala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.