Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pekaři a cukráři v Globusu uctívají svoje řemeslo novou exkluzivní edicí výrobků „Česká tradice“

PR článek

O českém pečení se říká všelicos, ať už je ale hodnocení jakékoli, jeden charakteristický rys se opakuje stále dokola. A to, že je skutečně poctivá! A přesně taková je i nová exkluzivní edice s názvem Česká tradice, která navazuje na historický odkaz sladkého českého pečení.

Stálicemi, které se v českých domácnostech pečou celé generace, jsou koláče, bábovky, buchty nebo štrúdly. A přesně tyto tradiční sladké dobroty českého pečení nově najdete i ve všech hypermarketech Globus

„Při výrobě všech těchto novinek jsme použili pouze špičkové suroviny, které pocházejí od českých dodavatelů.“ 

Pavel Meduna, vedoucí výroby a prodeje pekáren Globus

Sváteční bábovka

Taky se u vás doma o nedělích dělávala královna všech moučníků bábovka? Snad každá rodina má svůj jedinečný a léty ověřený recept na dokonalou bábovku, po které se jen zapráší. A právě na tuto léty zakořeněnou českou tradici navazují i pekaři ve všech hypermarketech Globus, kteří nově začali péct tradiční tvarohovou a šlehačkovo-mramorovou bábovku.

Tradiční prvorepublikový dezert, který nikdy nechyběl k odpolední kávě. Obliba bábovky přetrvává dodnes. To potvrzuje existence několika receptur na klasické, ale i netradiční chuťové variace bábovek. I jejich tvarů. Tradiční kameninové formy nahrazují silikonové, které jsou v dostání s různými designovými variacemi. Pekaři a cukráři v každém hypermarketu Globus však vyrábějí každou bábovku podle tradiční receptury a s tradičním tvarem. Všechny jsou připravovány přímo v pekárně. Těsto pekaři a cukráři připravují pouze z kvalitních a prověřených surovin, kdy jsou základem vejce, cukr a mouka.

Královské koláče jako za starých dobrých časů

Takové ty, které jsou z kynutého těsta, nadýchané, sladké a na jazyku doslova se rozplývající. Pokaždé, když se objeví na stole, navodí tu pravou sváteční atmosféru. Název dostaly podle svého tvaru, klasické české koláče jsou totiž kulaté jako kola. Jejich základ tvoří chutné a voňavé kynuté těsto, které je pak ručně zdobeno různými druhy náplní. 

Pro klasiky jsou připraveny všechny druhy Královských koláčů s tradičními náplněmi, jako jsou tvaroh, povidla či mák, a nechybí ani ovocná příchuť s jablečnou náplní. Pro tu pravou podzimní atmosféru vyzkoušejte oblíbenou kombinaci koláčů s mákem a švestkami nebo s tvarohem a švestkami. Poctivý základ kynutého těsta je doplněný makovou náplní, do které je používaný mák z českých polí, a navrchu zdobený švestkami a drobenkou. Tvaroh pochází od českých zpracovatelů a v pekárně je dochucený do jemně sladké příchuti.

Všechny koláče jsou ručně tvarované a zdobené, každý z nich je tak originál přímo z rukou cukrářů.

Poctivé buchty z dobrého pekařství

Taky si rádi pochutnáte na poctivé buchtě plněné tvarohem, povidly nebo mákem? Voňavé buchty z kynutého těsta s tradičními náplněmi, jako jsou povidla, tvaroh nebo mák se švestkami najdete nově ve všech hypermarketech Globus. Pekaři a cukráři je vyrábějí přímo v pekárně ze zadělávaného kynutého těsta, které je připraveno pouze z poctivých a prověřených surovin a každá buchta je pak ručně naplněna různými druhy náplní.

Původ kynutých buchet najdeme v Čechách, dřív však neměly takovou podobu, jakou mají dnes.

 „Původně se jednalo o klasické kynuté těsto, ze kterého se dělaly placky, které se pak polévaly máslem nebo povidlovým rozvarem.“ 

Pavel Meduna, vedoucí výroby a prodeje pekáren Globus

Ochutnejte poctivý štrúdl

Klasický štrúdl neboli závin není původní český dezert, ale pochází ze sousedního Rakouska. Za ta léta, která se v českých domácnostech peče, však značně zdomácněl a je považován za jeden ze základních receptů sladkého českého pečení.

A tak není divu, že jablečný, tvarohový a makový štrúdl s višněmi nechybí v nové exkluzivní edici nazvané Česká tradice, která odkazuje na historii českého pečení. Pekaři a cukráři v každém pekařství hypermarketů Globus štrúdl vyrábějí ručně z tradičního listového těsta a plní jej jablky od českých farmářů, tvarohem od českých dodavatelů nebo mákem z českých polí.

Všechny výrobky edice Česká tradice se dají zakoupit v Café Globus a v oddělení pekařství v každém hypermarketu Globus. Výrobky jsou balené v nových obalech s označením Poctivá výroba Globus a jsou k dostání obvykle za: Bábovky 72,90 Kč (oba druhy, 740 g), Královské koláče 89,90 Kč (různé náplně, 720 g), Štrůdly 55,90 Kč (různé náplně, 450 g), Buchty 14,90 Kč / 29,90 Kč (různé náplně, 90 g nebo 180 g).

Těšíme se na vás, vaši pekaři a cukráři z Globusu Liberec

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Globus, globus liberec, tradice, pečení, bábovka, Rakousko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pekaři a cukráři v Globusu uctívají svoje řemeslo novou exkluzivní edicí výrobků „Česká tradice“  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.