Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do obchodních domů ano, plavat ne? Liberecký bazén po uzavření přijde o 60 tisíc denně

Rozhodnutí vlády o uzavření bazénů jako opatření proti šíření koronaviru provozovatel městského plaveckého stadionu v Liberci nechápe. „Když mohou lidé chodit do obchodních domů, tak proč bychom nemohli chodit do prostředí bazénu, kde je chlórová voda? Ale samozřejmě to respektuji," řekl provozovatel městského bazénu Jan Švec.

Bazén v Liberci bude zavřený od pátku, denní ztráta podle Švece bude kolem 60 tisíc korun. „Musíme nechat technologii běžet, filtrovat, chlorovat, všechna čerpadla běží, to nemůžeme zastavit, takže náklady zůstaly, ale tržby nebudou," dodal.

Podle něj byl provoz ztrátový už nyní. „Poslední dny nebyly úplně špatné, protože začala plavecká škola, takže rodiče šli plavat s nimi. Ale jinak návštěvnost klesla minimálně na 40 procent a jen tak tak to přežíváme. Tak málo lidí za 20 let, co to provozujeme, nikdy nebylo," řekl Švec. Obvykle před pandemií koronaviru do bazénu chodilo kolem 1000 lidí. „A když jsme teď měli 200, 250 lidí, tak jsme byli nadšení. Lidé se bojí, jsou vystrašení," řekl Švec.

Bazén byl uzavřený kvůli koronavirové pandemii už na jaře, 75 dnů. Provozovateli po dobu nucené uzavírky pomohlo město, zastupitelé pro bazén schválili mimořádný příspěvek tři miliony korun. Provozovatel už podal na město žádost o další příspěvek.

Liberecký plavecký areál postavený podle návrhu architekta Pavla Švancary v polovině 80. let minulého století na Tržním náměstí má ročně kolem 350 tisíc až 400 tisíc návštěvníků. Jsou tam tři bazény, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce. Město připravuje jeho generální opravu, protože důležitá technologická zařízení již dosluhují, střechou zatéká, nevyhovující je i zasklení budovy a vana hlavního bazénu prosakuje.

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky koronavirus, rekreace, bazény, Liberec, bazén, Jan Švec, pandemie covidu-19, obchodní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Slípka

Ani malé děti nenechají plavat, tupá vládní nemehla.

Pátek, 9. října 2020, 07:08Odpovědět

Do obchodních domů ano, plavat ne? Liberecký bazén po uzavření přijde o 60 tisíc denně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.