Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Podnikatelský inkubátor Lipo.ink pomůže proměnit nápady ve skutečnost

PR článek

Už jste někdy přivoněli k půvabným květinám od Jizerského kvítí? Nebo alespoň slyšeli o Janě Krupové, která se rozhodla pro vázání přírodních kytic z lokálních jizerskohorských květů? Možná, že ano. V hlavě se Janě honila spousta nápadů, které chtěla nějak uchopit, a tak se obrátila pro konzultace na Lipo.ink – Liberecký podnikatelský inkubátor, kde ji po několika konzultacích nasměrovali správnou cestou, až Jizerské kvítí vzniklo.

Kvetoucí podnikání mladé nadšené ženy s neotřelými nápady je jen jedním z příkladů směřující ke vzniku či rozpohybování podnikání, ke kterému přispěl Lipo.ink. Právě pro tyto případy tady je a nabízí pomocnou ruku. Liberecký podnikatelský inkubátor (Lipo.ink) podporuje vznik a rozvoj inovativních firem v Libereckém kraji a zaměřuje se na ty, které přicházejí s neotřelým řešením potřeb a problémů. Předává jim zkušenosti s tím, jak dobrý nápad proměnit v životaschopnou firmu.

„Tím, že pomůžeme v rozvoji perspektivních podnikatelských nápadů a inovací, zamezíme odchodu podnikavých lidí z našeho regionu,“ říká Michal Kříž, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování Libereckého kraje.

Kromě individuálního poradenství a podpory podnikání ve všech fázích se Lipo.ink věnuje také osvětě a rozvoji podnikavosti a kreativity a pořádá akce pro veřejnost zaměřené na různé typy podnikání i podnikatelů. 

Poradenství do začátku i pro další rozvoj

V podnikatelské ambulanci Lipo.ink rychle rozpoznají, jestli, a jak záměr realizovat. Poskytnou zájemcům konkrétní rady k chodu podnikání.

Inkubační programy Posilovna a Plnotučná inkubace pomáhají z počátečního nápadu vybudovat skutečnou firmu, která má i své první platící zákazníky. Program Posilovna je určen pro podnikatele, kteří jsou se svým nápadem na začátku, a poskytuje až 15 individuálních konzultací s Lipo.ink během šesti měsíců a tři schůzky s experty. Program Plnotučná inkubace se věnuje start-upům, které splňují alespoň tři ze čtyř kritérií popsaných na stránkách Lipo.ink. Takovým podnikatelům je pak k dispozici 50 000 Kč na služby partnerů Lipo.ink, přístup do sítě mentorů a expertů a 20 hodin s nimi a až 25 konzultací s Lipo.ink.

V programu PlatInn pro malé a střední firmy definuje Lipo.ink spolu s firmou konkrétní cestu pro další růst skrze Analýzu inovačního potenciálu. Pomocí konzultací s vybraným expertem na konkrétní oblast získá firma nový pohled na svůj byznys a také konkrétní plán aktivit vedoucích k dalšímu růstu.

Lipo.ink propojuje ty, kteří by se jinak nepotkali. Spojuje firmy, které se doplňují svým zaměřením, malé živnostníky mezi sebou i firmy s jednotlivci. Pomáhá firmám najít ty správné zaměstnance, dodavatele a zákazníky. Organizuje vzdělávací aktivity a podporuje podnikavost. Pořádá networkingové a vzdělávací akce nejen pro své klienty.

Spolupracuje s Czechitas, #holkyzmarketingu, Grow with Google. Od začátku spolupracuje také se studenty a pedagogy Technické univerzity v Liberci, ať už v rámci Student Business Clubu nebo v podnikatelské ambulanci pro studenty TUL. Od podzimu 2020 chystá Lipo.ink s TUL mezifakultní předmět Inovace a podnikání v oblasti nových technologií, ve kterém studenti zakusí poradenství Lipo.ink.

„S našimi klienty pracujeme vždy v souladu s jejich cíli. Někteří z nich jsou už tak daleko, že zvažují expanzi, jiní zatím ověřují své produkty na českém trhu. Kromě konzultací ze strany Lipo.ink mají možnost získat podporu ze strany našich expertů, kterých je díky síti PlatInn už přes sto. Jednou z možností, jak s námi začít spolupracovat, je i podnikatelská ambulance, kterou si mohou zájemci bezplatně rezervovat na naší webové stránce,” doplnil Antonín Ferdan z Lipo.ink, který má síť expertů na starosti.

Lipo.ink vznikl jako předposlední z dvanácti inovačních center v České republice a stará se o to, aby podnikatelé a jejich nápady a investice zůstávaly v Libereckém kraji. Otevřením nové budovy v centru Liberce na podzim 2020 poskytne Lipo.ink také unikátní prostory pro podnikatele. Inovační centrum ve středu Liberce poskytne kanceláře, sdílené pracovní prostory (coworking), reprezentativní zasedací místnosti i sál pro konference a přednášky. V budově Lipo.ink budou k dispozici prostory na prototypové dílny nebo pro malou sériovou výrobu.

Liberecký podnikatelský inkubátor byl zřízen Libereckým krajem na konci roku 2017 jako služba jeho obyvatelům a je součástí ARR - Agentury regionálního rozvoje, s.r.o.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lipo.ink

Štítky Podnikatelský inkubátor, Lipo.ink, Liberecký kraj, inkubátor, podnikání, Technická univerzita v Liberci, Google, Michal Kříž, Liberec, Czechitas, Agentura regionálního rozvoje, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikatelský inkubátor Lipo.ink pomůže proměnit nápady ve skutečnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.