Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Liberecká zdrávka pomáhá, jak může. Desítky studentů dobrovolně vyrazily do nemocnic

Bezmála šedesát studentů ze Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Liberec pomáhá v těchto dnech v nemocnicích napříč celým Libereckým krajem.

K pomoci v těžké situaci se studenti přihlásili sami. „Zapojily se desítky studentů i studentek napříč všemi obory od ošetřovatele přes praktickou sestru po diplomovanou praktickou sestru,“ informovala ředitelka liberecké zdrávky Jana Urbanová. Dobrovolníci se zapojili do pomoci v souvislosti s pandemií koronaviru v nemocnicích v Liberci, Jablonci, Jilemnici, České Lípě i Tanvaldu.

„Jedna ze studentek navíc pochází z Trutnovska, takže pomáhá tam,“ informovala ředitelka. Dobrovolníci pracují nejen na standardních ale i na covidových jednotkách. Vedení školy ohledně zapojení studentů komunikuje s koordinátory konkrétních nemocnic i s Krajským úřadem Libereckého kraje.

Srdíčka naše ❣❣❣ Jsem tak HRDÁ na všechny co se opět zapojili a pomáhají....

Zveřejnil(a) SZŠ a VOŠ zdravotnická, Liberec a odl.pracoviště Česká Lípa dne Čtvrtek 22. října 2020

Navzdory náročným službám, které mohou trvat i dvanáct hodin, zvládají studenti zároveň i distanční výuku. Přestože se jim pedagogové snaží vyjít vstříc alespoň individuálním přístupem a například prodloužením termínů odevzdání různých prací, o zvláštní úlevu zatím nikdo z dobrovolníků nepožádal. „Studentům jejich pomoc alespoň uznáme jako součást povinné praxe,“ dodala Urbanová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/SZŠ a VOŠZ Liberec

Štítky Liberecký, zdravotnická, koronavirus, dobrovolníci, nemocnice, Liberec, Liberecký kraj, pandemie covidu-19, Česká Lípa, Jilemnice, Tanvald, okres Trutnov, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká zdrávka pomáhá jak může. Desítky studentů dobrovolně vyrazili do nemocnic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.