Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

V České Lípě se objeví andělská křídla. Cílem je podpořit dívku se spinální svalovou atrofií

Na Holém vrchu v České Lípě se 1. prosince objeví velká andělská křídla. Instalace, za kterou stojí spolek Souznění, má inspirovat k pomoci.

Spolek se o tento vrcholek již několik měsíců stará. Křídla nebudou jen krásným symbolem adventu, ale také by měla upozornit na to, že lidé se sami mohou stát pomyslnými anděly a přispět na rodinu, která pečuje i Miroslavu se spinální svalovou atrofií.

Původem Českolipanda Miroslava Štická trpí spinální svalovou atrofií 1.typu, která způsobuje postupné ochabování svalstva. Sama nesedí, nechodí, neotáčí se ani neplazí. Téměř 24letá Mirka potřebuje 24hodinovou péči sedm dní v týdnu.,“ informovalo město Česká Lípa na svém webu.

Mladá žena se přesto co nejvíce snaží žít běžným životem. Se samými jedničkami dokončila místní základku a kdyby jí to zdravotní stav dovolil, studovala by dál. Mirka hraje hru bocca, ve které slaví úspěchy. Na mezinárodních závodech se dvakrát umístila na 3. místě. Je fanynkou Bílých tygrů Liberec, ráda jezdí na fotbal fandit, je hodně sportovně naladěná. Také ráda jezdí na výlety poznávat nové věci. Miluje moře, které ji dělá moc dobře,dodalo město.

Péče o Mirku je pro rodiče ale náročná. Po fyzické i finanční stránce. Rodinu můžete podpořit skrze transparentní účet 161199700/5500. A také si na ní vzpomenout při vystoupání na Holý vrch.

Ohodnoť článek

Foto mucl.cz

Štítky Česká Lípa, Liberecký, anděl, spinální svalová atrofie, advent, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České Lípě se objeví andělská křídla. Cílem je podpořit dívku se spinální svalovou atrofií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.