Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecká zoo se chystá ve čtvrtek otevřít, podmínky nezná

Liberecká zoologická zahrada se chystá ve čtvrtek otevřít. Zatím ale neví, za jakých podmínek to bude možné, a čeká na jejich zpřesnění ze strany vlády, řekl ředitel nejstarší zoo v zemi David Nejedlo. V protiepidemickém systému PES nejsou podle něj podmínky pro zoo stanoveny.

„My odvozujeme, že patříme do kategorie muzea, galerie, knihovny, kdy pro některé subjekty jsou podmínky stanoveny přesněji, pro jiné méně přesně. Každopádně vzhledem k ročnímu období nepředpokládáme, že bychom podmínky nebyli schopni naplnit. V prosinci nechodí tolik lidí jako na jaře nebo v létě," uvedl Nejedlo. Podle něj v prosinci zoo denně navštěvují řádově jen stovky lidí. Pokud by pro zoo platily stejné podmínky jako na jaře, kdy mohla otevřít po sedmi týdnech, do třináctihektarového areálu by mohlo přijít skoro 2000 lidí. „Nepředpokládáme, že bychom dělali nějaké akce, kterými bychom lidi lákali. Budeme se chovat pořád v režimu opatrnosti. Na druhou stranu nám ale přijde nelogické neotevřít venkovní areál zoo," dodal Nejedlo.

Liberecká zoo patří mezi nejnavštěvovanější cíle v Libereckém kraji. Loni si nejstarší zoo v republice prohlédlo 402 193 lidí, což byla její třetí nejvyšší návštěvnost v historii. Letos to bude výrazně horší, kvůli protikoronavirovým opatřením byla sedm týdnů uzavřená na jaře od poloviny března do konce dubna a nyní na podzim do ní návštěvníci nemohou od poloviny října. „Na jaře byl propad v příjmech asi 6,5 milionu a teď na podzim je to kolem sedmi milionů. A celkově jsme v propadu návštěvníků přes 100 tisíc" uvedl ředitel. S propadem příjmů zahradě podle něj částečně vypomůže Liberec, který je jejím zřizovatelem, i Liberecký kraj.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZOO Liberec

Štítky příroda, koronavirus, zoo, Liberec, jaro, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

James Bond

Nejen koronavirus. I dražší vstupenky, resp. permanentky mají svůj podíl.. minimálně místní, kteří mají hlášený TP ve Starém městě, by měli mít permanentku doslova za pár korun. Už jen kvůli tomu, že zoo pár let zpátky zabrala cenný park, oplotila a znepřístupnila jej. Je to ostuda.

Úterý, 1. prosince 2020, 20:45Odpovědět

Liberecká zoo se chystá ve čtvrtek otevřít, podmínky nezná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.