Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec bude usilovat o Evropské hlavní město kultury 2028, představil první ambasadory

Město Liberec se rozhodlo ke kandidatuře na Evropské hlavní město kultury 2028 pod projektem s názvem Liberec 2028.

Projekt by měl veřejnost přiblížit kultuře, otevřít vnímání kultury a umění. „Cílem je i zvýšit kvalitu života ve městě ve všech jeho podobách,“ informovala mluvčí města Jana Kodymová.

Podle primátora Jaroslava Zámečníka je cílem všech měst, která tento titul již obdržela, ukazovat kulturní rozmanitost i hlavní kulturní rysy. „Na tento ambiciózní evropský projekt si troufáme a dnes to dáváme vědět, jsme připraveni se touto cestou vydat,“ komentoval Zámečník.

Vedení města si slibuje od projektu rozvoj kultury a naplnění strategie kultury Liberce. Město také již představilo šestici ambasadorů Liberce 2028. Mezi nimi je majitel firmy Lasvit Leon Jakimič, držitel Grammy Hubert Bittman, spisovatel a scénárista Jaroslav Rudiš, architekt Osamu Okamura, Kamila Boudová, která vyučuje udržitelnou módu v Paříži, nebo Christina Winkelbauer Kelly, pravnučka Franze Clam-Gallase a předsedkyně správní rady rodinné a rodové nadace.

Tito ambasadoři ale nejsou jediní. Na jaře město představí další.

Pokud by se městu podařilo titul získat, byla by to dle hejtmana Martina Půty skvělá propagace. „Ale také významný marketinkový tahák,“ dodal Půta.

Kulturnost obyvatel je i o tom, jak spolu vzájemně komunikujeme a spolupracujeme na rozvoji místa, z nějž pocházíme a kde žijeme,“ uvedl náměstek primátora Ivan Langr.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Mocňák

Štítky Liberecký, Liberec, město kultury, kultura, projekt, hlavní město, Jaroslav Zámečník, Martin Půta, Leon Jakimič, Jaroslav Rudiš, Osamu Okamura, Lasvit, Grammy Award, Paříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec bude usilovat o Evropské hlavní město kultury 2028, představil první ambasadory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.