Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letecká záchranka se dočká modernizace. Kraj už má zhotovitele

Rekonstrukce i přístavby se dočká výjezdová základna ZZS na libereckém letišti. Kraj již vybral zhotovitele. Zakázka by měla vyjít na zhruba 24,4 milionů korun.

Na letišti tak vyroste nová cihlová přístavba ve tvaru písmene L. Ta bude obsahovat nejen čtyři pokoje pro personál, ale také sklady, sprchy, WC, šatny a k tomu navíc garáž pro dvě sanitky. „Rekonstrukci výjezdové základy na libereckém letišti povařuji za zásadní,“ sdělil hejtman Martin Půta.

Současný objekt se dočká zateplení, nových oken, dveří a část okolí bude zpevněna asfaltovým povrchem. Jedná se o plochu o rozměru 278 m2. „Kraj by měl usilovat o kvalitní zázemí pro záchranáře, kteří nasazují dennodenně ve vypjatých situacích své životy za záchranu životů jiných. Stav prostorů si tam navíc již dlouhodobě žádá nápravu. Příprava projektu probíhá od začátku roku 2018,“ komentoval hejtman.

Práce by měly začít už na jaře a hotovo by mělo být během léta 2022. „Naší podmínkou bylo, aby rekonstrukce probíhala za plného provozu,“ doplnil radní Vladimír Richter. Navzdory rekonstrukci tak bude letecká záchranka fungovat nepřetržitě celý rok.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS LK

Štítky Liberec, ZZS, letiště, Martin Půta, Vladimír Richter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letecká záchranka se dočká modernizace. Kraj už má zhotovitele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.