Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Silnice LK jsou finančně vyrovnány a připraveny na zimní období

Společnost Silnice LK je připravena na zimní období a podle zprávy o stabilizaci společnosti je personálně i finančně vyrovnána.

Ze zprávy také vyplývá, že společnost je po technické stránce připravena na zimní období. „Jsem rád, že se podařilo společnost stabilizovat,“ sdělil náměstek Jan Sviták. Podařilo se také dostat společnost z minusových čísel. Není tomu dlouho, co rozdíly mezi příjmy a výdaji činily minus 54 milionů korun.

Na konci roku přesto bude zůstatek v plusových hodnotách. „Na běžném účtu společnosti budou přibližně tři miliony korun,“ řekl Sviták. Vyrovnat rozpočet se podařilo několika kroky. Například zrušením tendru na nákup a pronájem nakladačů v hodnotě 21 milionů korun. Dále také změnou financování zimní údržby nebo restrukturalizací a zeštíhlením počtu technickohospodářských pracovníků v centrále společnosti.

„Zimní údržba celkem 2.200 km silnic II. a III. třídy v Libereckém kraji rozdělených do 59 okruhů je pro zimní období zajištěna počtem 150 řidičů a 35 dispečerů, 74 sypačů, 36 traktorů, několika frézami a dalšími speciálními stroji,“ sdělil mluvčí kraje Filip Trdla. Aktuálně bylo vyhlášeno výběrové řízení na vedoucí pozici společnosti. V dočasném vedení společnosti jsou Petr Správka a Petr Šimoník. Zájemci se mohou hlásit do poloviny ledna. Předpokládaný nástup je v dubnu 2021.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Silnice LK

Štítky Liberecký, Silnice LK, Liberec, zima, Jan Sviták, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice LK jsou finančně vyrovnány a připraveny na zimní období  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.