Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

V Česku zemřelo první dítě s nemocí covid-19. Bylo z Liberecka

Ze statistik ministerstva zdravotnictví vyplývá, že v Česku zemřelo první dítě, u nějž byla prokázána nákaza koronavirem. Šlo o miminko z Liberecka. Podle serveru CNN Prima News dítěti nebyl ani rok.

Podle statistik ministerstva jde o první úmrtí v Česku u dětí pod čtrnáct let. Mělo jít o holčičku. K úmrtí podle statistik mělo dojít už 23. listopadu. „S ohledem na ochranu osobních údajů informaci potvrzovat nebudu,“ řekla mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová CNN Prima NEWS.

Už jednou se takto malé dítě ve statistikách zemřelých objevilo, informaci posléze potvrdila i mluvčí ministerstva zdravotnictví. Mělo jít o ani ne ročního chlapce z Moravskoslezského kraje. Nakonec se ale jednalo o omyl v datech ministerstva. 

Dosud u nás zemřeli dva mladí lidé s nákazou koronavirem. Vždy ale šlo o u úmrtí ve věkové skupině 15 až 24 let a šlo o muže, jeden byl z Jablonecka. Ve věkové skupině 25 až 34 let zemřelo celkem dvanáct lidí.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vfn.cz

Štítky Česko, covid, koronavirus, úmrtí, liberecko, COVID-19, Liberecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, CNN Prima News, Moravskoslezský kraj, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marta Seidlová

Podle zprávy z nemocnice se jedná o novorozence, kterého pozitivní matka porodila bohužel již mrtvého s pozitivním výsledkem na covid.... Tudiž trochu přikreslená informace.

Čtvrtek, 10. prosince 2020, 19:37Odpovědět

Jiří Sedláček

MZ ČR zavaluje obyvatele detailními statistikami ke Covidu, ale k 99+% mnohem závažnějších onemocnění, operací či následků "léčby" informace nemá. Zejména děti jsou velmi často obětí bezdůvodných operací a zákroků, zneužívání, mrzačení a zabíjení ve zdravotnictví. Statistiky samozřejmě zveřejněny nebudou, možnost srovnání se zahraničím také ne...

Čtvrtek, 10. prosince 2020, 09:07Odpovědět

Ajos Ostravos

Je to opravdu tragédie, když zemře v rodině malé dítě.....ale autor v článku ani jednou nezmínil to, že děti do 1. roku mohou zemřít třeba také na SIDS - syndrom náhlého úmrtí u něhož příčina smrti není známá , kdy v ČR na SIDS zemře 25 dětí ročně.....

Čtvrtek, 10. prosince 2020, 08:32Odpovědět

Marcela Pilská

Také sdílím tento názor.

Čtvrtek, 10. prosince 2020, 08:10Odpovědět

Andrea Dvořáková

A miminko by bylo jinak zdravé, kdyby nemělo kovid? Anebo se jednalo o holčičku, která se například narodila postižená, nebo s nějakou vážnou chorobou? Je to tragédie, ale tyhle věci je důležité také říkat. Poslední dobou se všichni můžou přetrhnout, aby řekli "A" (umřel s kovidem), ale už se jim nechce dodat "B" (např. že dotyčný byl těžce nemocný a zbývalo mu posledních pár týdnů života i bez kovidu).

Čtvrtek, 10. prosince 2020, 08:00Odpovědět

V Česku zemřelo první dítě s nemocí covid-19. Bylo z Liberecka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.