Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KOMENTÁŘ: Restauratéři v roli prince bojujícího proti sani. Kafe neprodají, ale darují

V posledních dnech mám pocit, jako bychom byli součástí pohádkové země. Možná je to tou předvánoční atmosférou, která v řadě z nás budí sentiment, anebo jen nevyzpytatelným jednáním naší vlády.

Díky každodenním novým a novým nařízením se smývá hranice toho, co ještě je možné a co nemožné. A jak známo, zázraky a věci nemožné se odpradávna dějí jen v pohádkové zemi. K dnešním dnům se možná víc než kdy dřív hodí i citát krále z Pyšné princezny: „Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil.“

Nová nařízení navíc často připomínají unáhlené princezny, které si v rozmaru vymyslí několik úkolů. A jako princ, kterému takové úkoly ztrpčují život, ale i přesto se dál snaží vydržet, se možná právě nyní cítí lidé, na které mají rozhodnutí největší vliv…. Kavárníci a restauratéři.

Ti se musí obrnit neskutečnou trpělivostí a zároveň ohromnou bystrostí. Neb co platilo jeden den, nemusí tak platit druhý. Nejen že nestačí měnit cedule s otevírací dobou, ale ze dne na den se jim díky vládě mění i sortiment. Aktuálně nesmí prodávat rozlévané nebo na místě připravované nápoje k okamžité konzumaci mimo vnitřní prostory. A tak zatímco nedávno museli provozovatelé zamykat své dveře před zákazníky, nyní musí hlídat, aby jejich lokál neopustil náhodou návštěvník s nedopitou kávou v ruce.

Někteří majitelé vsadí na poctivost zákazníků

Jak se ale v posledních měsících ukázalo, český národ a čeští podnikatelé mají v srdci, stejně jako v pohádkách, místo nejen pro humor a nadsázku, ale také pro vynalézavost. A někteří z nich tak už nyní vymýšlí, jak s novým nařízením pracovat. A třeba takový Jan Š. přišel s poměrně originálním způsobem, jak se s tímto úkolem vypořádat. Kafe nebo čaj svým zákazníkům místo prodeje jednoduše věnuje s dovětkem, že bude moc rád, pokud kavárnu podpoří zákazníci finančním darem v příslušné hodnotě nápoje.

Teď už záleží jen na tom, zda se kavárna nachází v království poctivců nebo nepoctivců. A na rozdíl od pohádek, tady zůstává konec stále otevřený.

Je to trošku sázka na lidskou poctivost v týhle težký době ale když se máme držet v mezích zákona - tak malý návod pro přátelé restauratéry a kavárníky! ????‍☠️???????? #jebatvladu

Zveřejnil(a) Honza Šíťa Šitina dne Pátek 11. prosince 2020

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, komentář, kavárna, restaurace, Pyšná princezna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Restauratéři v roli prince bojujícího proti sani. Kafe neprodají, ale darují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.