Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na dobírku a jen z ověřených e-shopů. Policisté varují před nákupy na internetu

Letos více než kdy dříve volí řada spotřebitelů nákup vánočních dárků online. A to i nyní pouhých pár dní před Štědrým dnem. Na rizika takových nákupů upozorňuje Policie ČR.

Nakupování online má bezesporu řadu výhod. Nikam nemusíte, stačí pár kliků k nalezení zboží za nejvýhodnější cenu a porovnat stovky variant. Má to ale i svá úskalí. „Abyste místo objednaného zboží neobdrželi třeba fazole, neplaťte pokud možno zboží předem a raději si připlaťte za dobírku,“ uvedla za Policii ČR Vladimíra Šrýtrová, koordinátorka prevence.

Pokud přebíráte balík, je ideální ho rozbalit okamžitě, třeba ještě na poště.

I tak se samozřejmě může stát, že po přijetí balíku bude uvnitř zcela něco jiného, než si zákazník objednal. Zde je ale stále větší šance, že o peníze nepřišel nadobro. „V takovém případě může Policie ČR pozdržet vydání dobírkové částky odesílateli a záležitost prošetřit,“ sdělila Šrýtrová.

Zároveň by si nakupující měli ověřit každý e-shop, ze kterého se chystají nakupovat. V dnešní době není problém najít si alespoň pár recenzí a získat tak představu o spolehlivosti dané společnosti. Pokud se přeci jen zákazník stane obětí podvodu, měl by se okamžitě obrátit na linku 158. Některé rizikové e-shopy jsou uvedeny také na webu České obchodní inspekce.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, internet, nákup, e-shop, internetový obchod, Policie České republiky, Štědrý den, Česká obchodní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dobírku a jen z ověřených e-shopů. Policisté varují před nákupy na internetu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.