Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silnice LK podaly trestní oznámení kvůli PHM a hledají nové vedení

V akciové společnosti Silnice LK proběhl audit, který odhalil řadu problémů i porušení legislativy. Záležitostí s pohonnými hmotami se bude zabývat policie.

„Audit ukázal na celkově špatné vedení společnosti,“ zhodnotil náměstek hejtmana Jan Sviták. Podle něj prováděla společnost předražené nákupy, na kterých mohla ušetřit téměř 27 milionů.

Ze zveřejněných dílčích zpráv vyplývá, že ve společnosti docházelo ke zkreslování účetních dat, nezákonném nákupu techniky nebo pohonných hmot. Právě ohledně nákupu PHM podaly Silnice LK trestní oznámení na neznámého pachatele. Oznámení podala společnost již v listopadu. V prosinci ho pak rozšířila. „V polovině loňského prosince pak společnost trestní oznámení doplnila o podezření na spáchání trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku, porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže, zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a trestný čin pletichy při zadávání veřejné zakázky a při veřejné soutěži,“ řekl Sviták.

Audit u Silnic LK je u konce. Pozitivní závěry ale nepřinesl

Několikaměsíční audit u společnosti Silnice LK byl dokončen, informoval o tom na dnešní tiskové konferenci náměstek hejtmana Jan Sviták.

Nyní navíc Silnice LK hledají nové vedení. V současné chvíli řídí společnost prozatímní vedení. Aktuálně tak probíhá výběrové řízení. Zájemci se mohou přihlásit do poloviny ledna. „Současné krizové řízení stabilizovalo stav společnosti nápravnými opatřeními, která vedla k výraznému zlepšení likvidity společnosti z minus 54 milionů korun na plus 5 milionů korun,“ doplnil náměstek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Liberecký, Silnice LK, pohonné látky, trestní oznámení, Silnice LK a.s., Jan Sviták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice LK podaly trestní oznámení kvůli PHM a hledají nové vedení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.