Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Audit u Silnic LK je u konce. Pozitivní závěry ale nepřinesl

Několikaměsíční audit u společnosti Silnice LK byl dokončen, informoval o tom na dnešní tiskové konferenci náměstek hejtmana Jan Sviták.

Členům rady byla předložená třetí dílčí zpráva. „Ta shrnuje všechny skutečnosti v rámci společnosti Silnice LK. Výsledky asi předčily všechny naše obavy,“ konstatoval Sviták s tím, že výsledky jsou velmi vážné.

Silnice LK jsou finančně vyrovnány a připraveny na zimní období

Společnost Silnice LK je připravena na zimní období a podle zprávy o stabilizaci společnosti je personálně i finančně vyrovnána.

Již dřívější zprávy z auditu informovaly o zkreslování účetních dat nebo nezákonném nákupu PHM. K porušení předpisů a pravidel podle všeho došlo také v rámci hospodářských soutěží a sjednávání výhod při zadávání veřejných zakázek. „Další porušení se vztahují například ke správě veřejného majetku,“ řekl dnes náměstek.

Zároveň ale podle vedení kraje audit jen potvrzuje správnost kroků a změn, ke kterým v poslední době ve společnosti došlo. Díky tomu také Silnice LK ke konci roku končí s kladným číslem na svém účtu. „Zimní údržba bude samozřejmě zajištěna, v tomto ohledu můžeme být klidní,“ dodal Sviták.

V souvislosti s řadou porušení bude současným představenstvem společnosti podáno trestní oznámení na neznámého pachatele.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Silnice LK

Štítky Liberecký, Silnice LK, audit, Silnice LK a.s., Jan Sviták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Audit u Silnic LK je u konce. Pozitivní závěry ale nepřinesl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.