Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Za vším si stojím, brání se ve videu na facebooku odvolaná liberecká ombudsmanka

Bývalá seniorská obmbudsmanka Lenka Tarabová, která musela kvůli zneuctění židovské symboliky ukončit svou práci pro liberecké Komunitní centrum Kontakt, se hájí na sociálních sítích. Vládní nařízení, jejichž cílem je zpomalit šíření koronaviru a zmírnit dopady rostoucího počtu nakažených, v něm přirovnává k šikaně, kterou zažívali Židé za holokaustu.

„V nařízeních, šikaně a zákazech je to podobné," uvedla Lenka Tarabová. I pro ně (Židy) platila jiná pravidla a celá řada omezení. Nacisté je označili je židovskou hvězdou jako nežádoucí. Právě žlutou šesticípou hvězdu s nápisem "Neočkovaný" si Tarabová při nedávných protestech proti vládním koronavirovým opatřením a očkování připnula na oblečení. „Chtěli jsme na to upozornit, aby si to lidi uvědomili. Stojím si za tím. To 'Neočkovaný' znamená člověk, na kterého se ukazuje, že je třídní nepřítel. Za všechno můžeme, protože se nechceme očkovat a nechceme se testovat," řekla.

Tarabová působila jako seniorská ombudsmanka v Liberci od dubna 2019. Pomáhala seniorům a lidem s postižením řešit problémy s bydlením, bezpečností, dluhy či úřady. Dohoda o provedení práce se střediskem Kontakt podle ní skončila už 31. prosince a vedení teď rozhodlo, že ji neprodlouží. „Služba ale během covidového období neprobíhala," uvedla Tarabová, která se svými názory na koronavirová opatření netajila. Její prohlášení zveřejnila na svých facebookových stránkách iniciativa Občanská neposlušnost.

Radnice odvolala Lenku Tarabovou z pozice seniorské ombudsmanky. Byla jedním z demonstrantů s židovskou hvězdou

S okamžitou platností odvolalo vedení Liberce z funkce seniorské ombudsmanky Lenku Tarabovou. Důvodem je podle náměstka primátora Ivana Langra její zneuctění židovské symboliky, když si na demonstraci proti koronavirovým opatřením připnula žlutou...

Konec Lenky Tarabové na pozici ombudsmanky už v neděli ohlásil v tiskové zprávě náměstek primátora Ivan Langr (Starostové). „Připnutí žluté židovské hvězdy s nápisem Neočkovaný je pro mě jako původem historika absolutně neakceptovatelné jednání,“ uvedl.

Podle něj je zneužití odkazu holokaustu mimo veškeré chápání. „V takové situaci nemohu nadále paní Tarabovou podporovat ve funkci seniorské ombudsmanky, to už není o svobodě myšlení a vyjadřování. Ombudsman je jedinečná pozice, která musí být spojena i s vysokou morální účastí ve veřejném dění,“ dodal.

V následujících týdnech bude Kontakt ve spolupráci s radnicí hledat nového ombudsmana.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Lenka Tarabová

Štítky židé, ombudsmanka, Liberec, kontakt, lenka Tarabová, Facebook, holokaust, Ivan Langer, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Braniš

Radnice jednala jak mohla a naprosto správně, když s tou paní smlouvu neprodloužila.

Středa, 13. ledna 2021, 10:34Odpovědět

Petr Novák

Pan Peter Edy píše: “Zaujímal by mně právní důvod rozvázaní pracovního poměru.” Kdyby pan Peter uměl číst, tak by se v článku dočetl: “ Dohoda o provedení práce se střediskem Kontakt podle ní skončila už 31. prosince a vedení teď rozhodlo, že ji neprodlouží.” Takže pro pana Petera a jemu podobné případy to ještě jednou shrnu: paní nedostala vyhazov z práce, ani nedostala výpověď, ani se proti ní nepostupovalo jinak podle zákoníku práce. Skončila jí dohoda a už nebyla obnovena. Pro mě je celkem pochopitelné, že středisko Kontakt nemá zájem, aby paní dál šířila ty své bludy mezi libereckými seniory.

Úterý, 12. ledna 2021, 12:43Odpovědět

David Drapák

Pro Jan Honys. Spojovat očkování a smrt miliony Židů může jen hlupák. Tarabové nikdo nic nezakázal někam jít a vyjádřit její názor. Byla odvolaná na základě zneužití židovského symbolu!!!!! Jako ombudsmana si to měla uvědomit!!! Je to jen její vlastní chyba.!!!!To s komunistama nemá co dělat. Navíc co se týče účesu a oblečení tak Radim Fiala z SPD se už o tom zmínil, že pokud vyhrají volby, že budou požadovat aby ženy byly jako ženy oblečením i účesem. To samé muži.

Úterý, 12. ledna 2021, 04:09Odpovědět

Tomáš Zeman

Horší, než komunisti. Vyhazov za názory, za chvíli možná i za neočkování, nevhodné oblečení či dlouhé vlasy. Komouši se musí smát, až se za břicha popadají, do jakého marasmu jsme se za 30 let "svobody" dostali. Kdyby mi tohle někdo řekl v polovině devadesátých let, tak se mu vysměju. A nejhorší na tom je, kolik lidí si myslí, že je to takhle správně a v pořádku.

Pondělí, 11. ledna 2021, 20:26Odpovědět

David Drapák

S touto paní jsem přišel písemně do kontaktu jednou. Potom co mě informovala,že několik leteckých neštěstí při kterých zahynulo několik tisíc nevinných lidí,hasičů a záchranářů je pouze filmový záběr jsem si udělal jasno,že tato žena to nemá v hlavě v pořádku! Divím se a jsem v hodně velkém šoku,že takový člověk dělal Ombudsmanku!!!!! Jsem rád,že byla vyhozena! Takový člověk tam neměl být ani zvolen do této funkce! Jinak ještě chci říct,že paní Tarabová je bez nápadu. Nejen,že okopírovala "Davidovu hvězdu" ale i její logo "Občanská neposlušnost" je více než podobné logu "občanské forum"

Pondělí, 11. ledna 2021, 20:08Odpovědět

Peter Edy

Zaujímal by mně právní důvod rozvázaní pracovního poměru.

Pondělí, 11. ledna 2021, 20:06Odpovědět

Miloslav Misot

tak už jsou občané zase jednotni pod heslem "Chceme žít!"...jak hlásali demonstranti na Staromáku, sáňkaři na horách, pacienti na covidových JIPkách, důchodci v Domovech...

Pondělí, 11. ledna 2021, 16:31Odpovědět

Za vším si stojím, brání se ve videu na facebooku odvolaná liberecká ombudsmanka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.