Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mrazivé ráno. Na Jizerce spadla teplota k minus 28 stupňům

Liberecký kraj se dnes probudil do dalšího mrazivého rána. Na rašeliništi na Jizerce bylo nejchladněji v zemi, teploty tam v noci klesly dokonce na minus 27,8 stupně, teď už jdou pomalu nahoru. Teploměry v kraji ale klesají až k minus 15 stupňům, silničáři proto doporučují zvýšenou opatrnost. Žádné problémy podle policie ale hlášené nejsou.

Hlavní tahy jsou většinou holé a vymrzlé, místy však mohou namrzat. Na silnicích nižších tříd, hlavně v horských oblastech leží zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Kvůli sněhu zatím zůstává pro kamiony nad šest tun uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Alternativní trasa pro nákladní dopravu vede po silnici I/13 přes Frýdlant, tu silničáři udržují chemicky.

V Libereckém kraji je dnes ráno jasno nebo skoro jasno, teploty se pohybují od minus pěti do minus 15 stupňů Celsia. Ojediněle se mohou objevovat mlhy. Mrznout bude podle meteorologů po celý den, k večeru bude ale přibývat oblačnosti, v noci se pak může objevit znovu sněžení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČHMÚ

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Liberecký kraj, Jizerské hory, Raspenava, Hejnice, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrazivé ráno. Na Jizerce spadla teplota k minus 28 stupňům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.