Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Restaurace Bílý Mlýn normálně obsluhuje hosty, porušuje vládní proticovidová opatření

I přes veškeré zákazy se v liberecké restauraci Bílý Mlýn u přehrady obsluhuje, jako by se nic nedělo. Vyplývá to ze zjištění MF Dnes. Lidé do restaurace normálně chodí na oběd a konají se tam i večírky. Podle listu podnik obchází nařízení tak, že jsou tam hosté ubytovaní.

„Restaurace navzdory nejpřísnějším opatřením normálně funguje – usadíte se ke stolu, obslouží vás a zkasírují. Denně je tu plno, bez rezervace si nesednete. Platí tu jednoduché pravidlo: kdyby se někdo ptal, jste hoteloví hosté ubytovaní v jednom z šesti pokojů,“ napsala pondělní MF Dnes.

Novináři v restauraci poznali například generálního ředitele libereckých Bílých Tygrů Ctibora Jecha. „Šel jsem si tam pro krabičku (jídla), řekli mi, že se tam můžu najíst, tak jsem se tam najedl. Prostě když jsem tam na parkovišti viděl auta, tak jsem se tam zastavil, chtěl jsem si tam koupit krabičku, dovolili mi se tam najíst, tak jsem se tam najedl. Tím to skončilo,“ vysvětlil reportérům.

Problém hoteliéra Pytlouna. V jeho hotelu bylo ubytovaných 70 lidí, zasahovala policie

Problém s obcházením proticovidových opatření má i liberecký hoteliér Lukáš Pytloun. Podle webu Seznam zprávy právě do jeho hotelu v Harrachově po upozornění místních obyvatel o víkendu vtrhla policie.

„Všichni jsou to hoteloví hosté. Fólie do oken dáváme proto, že okolo chodí lidé, a když obsluhujeme hotelové hosty, volají městskou policii, že se tu něco koná. Už tu byli třikrát,“ řekl listu provozní restaurace Martin Hušek.

Podle zjištění MF Dnes se v restauraci konají také večírky vlivných libereckých podnikatelů, sportovců a zákulisních hráčů. Objekt má na oknech fólie, aby nebylo vidět dovnitř. Právě reportéři na místo kvůli porušování proticovidových nařízení zavolali policii. 

Ta ale na místě nic nezmohla, nikdo neotevřel. Vyrazit dveře pak hlídka bez rozkazů z vyšších míst nechtěla.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílý Mlýn

Štítky restaurace, bílý mlýn, liberec, vláda, nařízení, Mladá fronta DNES, Ctibor Jech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restaurace Bílý Mlýn normálně obsluhuje hosty, porušuje vládní proticovidová opatření  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.