Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Problém hoteliéra Pytlouna. V jeho hotelu bylo ubytovaných 70 lidí, zasahovala policie

Problém s obcházením proticovidových opatření má i liberecký hoteliér Lukáš Pytloun. Podle webu Seznam zprávy právě do jeho hotelu v Harrachově po upozornění místních obyvatel o víkendu vtrhla policie.

„V hotelu bylo ubytováno kolem 70 osob a všichni údajně na služební cestě, takže jsme si vyžádali doklady a věc vedeme jako přestupek v rozporu s nařízením vlády," uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Podle ní na hotel upozornili policii místní. Za udáním stal podle Seznam zpráv fakt, že Pytloun v rozhovoru pro web uvedl, že malé hotely a penziony, které nedostaly státní podporu, obchází zákon a hosty ubytovávají i přes vládní nařízení. „Především menší ubytovací zařízení jsou určitě pronajímána. Někteří hoteliéři jsou tak v úzkých, že k tomu musí přistoupit, protože vládní nařízení jsou pro ně likvidační,“ řekl Lukáš Pytloun. Jenže právě tímto vyjádřením si místní proti sobě popudil. 

Restaurace Bílý Mlýn normálně obsluhuje hosty, porušuje vládní proticovidová opatření

I přes veškeré zákazy se v liberecké restauraci Bílý Mlýn u přehrady obsluhuje, jako by se nic nedělo. Vyplývá to ze zjištění MF Dnes. Lidé do restaurace normálně chodí na oběd a konají se tam i večírky. Podle listu podnik obchází nařízení tak,...

„Tak Pytloun nás tady všechny zmasakruje svým vyjádřením do médií – že my ubytováváme hosty nelegálně, přitom on sám jich tam má několik desítek. Kdy přesně byl zátah, nevím, ale koledoval si o to,“ popsal jeden z místních podnikatelů.

A zásah policie v hotelu potvrdil i tamní zaměstnanec. „Policie přijela třikrát na udání. Přijelo komando policistů. Jednou dopoledne, potom odpoledne a večer. Policisté si od nás vzali potvrzení hostů, že jsou zde na služební cestě, ale postih nevím, to se bude řešit s vedením,“ uvedl.

Lukáš Pytloun potvrdil, že v hotelu policie provedla kontrolu. „Všichni hosté doložili, že jsou zde na služební cestě a doložili také objednávky ubytování od svých zaměstnavatelů. Pokud někdo z ubytovaných porušil nějaké nařízení je to na šetření PČR, my jakožto ubytovatel postupujeme a děláme vše v souladu s nařízeními vlády ČR," uvedl.

Policie případ zadokumentovala a předá ho do správního řízení. Hotel tak může dostat až třímilionovou pokutu. Hrozí také to, že přijde o státní podporu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Wellnes hotel Pytloun

Štítky pytloun, hotel, Harrachov, policie, Lukáš Pytloun, nařízení vlády, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Problém hoteliéra Pytlouna. V jeho hotelu bylo ubytovaných 70 lidí, zasahovala policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.