Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Staňte se záchranářem, aranžérem nebo čalouníkem díky střední škole v Kateřinkách

PR článek

Deváťáci se i v dnešní složité době chystají k přechodu na střední školy. Jakou vybrat? Atraktivní možnosti přináší Střední škola Kateřinky, podle zaměstnavatelů jedna z deseti nejlepších středních škol v Libereckém kraji. Žákům nabízí hned několik zajímavých učebních oborů včetně odborných stáží v EU. Podání přihlášek se blíží, posledním termínem je první březen.

Kateřinskou střední školu najdete u silnice do Jizerských hor na okraji Liberce. Nabízí studium v jedinečných oborech s bohatou tradicí v moderním pojetí a s využitím nejnovějších technologií. Škola Kateřinky je v podstatě třemi školami pod jednou střechou. Tvoří ji Střední škola Kateřinky, Střední škola designu interiéru Kateřinky a Střední škola oděvního designu Kateřinky.

V nabídce pro žáky je hned několik atraktivních oborů. Tak si je pojďme představit.

Truhlář 

Tradiční učební obor pro žáky se zájmem o práci se dřevem, o výrobu nábytku, umělecké truhlářství a řezbářství, výrobu bytových doplňků, oken, dveří, schodišť a dalších zařizovacích předmětů ze dřeva a materiálů na bázi dřeva. 

„Žáci si mohou během studia vybrat směr vzdělávání podle svého zájmu. Po absolvování povinného učiva si v prvním ročníku v odborném výcviku vyberou jeden modul s rozšiřujícím učivem,“ vysvětluje ředitel školy Roman Bečka. Moduly jsou následující - Nábytkové truhlářství, Stavební truhlářství a Umělecké truhlářství a řezbářství. 

Žáci oboru truhlář mají také ve druhém ročníku možnost absolvovat modul programování a obsluha CNC strojů.

Čalouník

Baví vás estetika, bydlení, výroba a oprava různých typů čalouněného nábytku, bytových doplňků nebo restaurování starožitného stylového nábytku klasickým materiálem a technologiemi? Pak je unikátní obor čalouník právě pro vás. „Žákům poskytujeme motivační stipendium,“ pokračuje ředitel. Podle něj je o absolventy oboru obrovský zájem mezi zaměstavateli. „Čalouníků je obrovský nedostatek, získání práce je tak prakticky stoprocentní," říká Bečka.

Propagace a reklama – aranžér

Kdo má výtvarný a tvůrčí cit, neměl by váhat, učební obor aranžér je právě pro něj. Žáci tvoří propagační a reklamní prostředky, pracují s grafickými programy, plotterem a písmem, realizují výstavy. Najdou uplatnění v marketingu, reklamě, propagační tvorbě, výstavnictví, při estetickém řešení interiérů a exteriérů bytových i veřejných prostor.

„Naši absolventi po vyučení mohou pokračovat v nástavbovém studiu přímo na naší škole a získat tak i maturitní vysvědčení. Nabízíme obor Nábytkářská a dřevařská výroba nebo obor Propagace,“ doplňuje Roman Bečka.

Záchranářství a bezpečnost obyvatel

Vyhledávaný maturitní obor pro odvážné kluky a holky. Je atraktivní, akční, ale i náročný. „Tento obor vyžaduje studijní a morální předpoklady, fyzickou a psychickou zdatnost a odolnost,“ říká Bečka.

Škola má těsnou spolupráci s Policií ČR, 31. plukem radiační, chemické a biologické ochrany Armády ČR, Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje, Městskou policií, Horskou službou a Českým Červeným Křížem. „V průběhu studia žáci absolvují devět týdenních výcvikových kurzů zaměřených na činnosti bezpečnostních složek a na fyzickou a psychickou zdatnost a odolnost pod vedením policejních specialistů a vojenských instruktorů, kteří zvládli výcvik americké námořní pěchoty v USA,“ popisuje ředitel.

Škola má také vlastní jídelnu a domov mládeže. Více o škole najdete na webu www.skolakaterinky.cz.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Střední škola Kateřinky

Štítky střední škola kateřinky, truhlář, záchranář, Kateřinky, škola, střední škola, studijní obor, Evropská unie, Liberecký kraj, studium, Liberec, Jizerské hory, Armáda České republiky, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staňte se záchranářem, aranžérem nebo čalouníkem díky střední škole v Kateřinkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.