Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mrznout přes den bude i v příštím týdnu, poté se začne oteplovat

Mrznout přes den bude i v příštím týdnu, poté se začne postupně oteplovat. Sněžit či pršet bude z následujících čtyř týdnů nejvíce až v tom posledním. Celkově bude období od 15. února do 14. března teplotně slabě podprůměrné a srážkově průměrné až slabě podprůměrné.

„Jako nejchladnějším by měl být první předpovědní týden (od 15. 2.), následně očekáváme postupné oteplování, ale jen v intervalech běžných hodnot pro danou roční dobu," uvedli meteorologové. V příštím týdnu se podle nich týdenní průměr minimálních nočních teplot bude pohybovat kolem minus 11 stupňů Celsia, průměr maximálních denních teplot pak kolem minus třech stupňů. V dalších týdnech už pak přes den očekávají teploty nad nulou.


Dlouhodobá průměrná teplota pro následující čtyři týdny je 0,5 stupně Celsia. Nejtepleji bylo v roce 1998, kdy průměr činil 5,8 stupně Celsia. Zatím nejnižší průměr, minus 6,4 stupně, meteorologové zaznamenali v roce 1956. Průměrný úhrn srážek pro období od 15. února do 14. března je 36 milimetrů. Podle záznamů vedených od roku 1951 zatím nejméně napršelo a nasněžilo v roce 2011, kdy meteorologové naměřili čtyři litry na metr čtvereční. Nejvíce srážek spadlo v roce 1970 s úhrnem 88 milimetrů.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mráz, počasí, zima, obleva, oteplení, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrznout přes den bude i v příštím týdnu, poté se začne oteplovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.