Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

S bydlením, sociálními dávkami i dluhy pomůže seniorům v Liberci ombudsmanka

Anna Vereščáková bude od února vykonávat službu seniorské ombudsmanky. Bezplatná služba pro seniory nad 65 let a osoby pobírající invalidní důchod pomůže lidem s otázkami ohledně bydlení, dluhů i mezilidských vztahů.

Službu seniorské ombudsmanky zajišťuje Komunitní středisko Kontakt Liberec. Ombudsmanka může pomoci lidem v otázkách týkajících se úřadů, bezpečnosti, mezilidských vztahů ale i bydlení, právě toto téma řešili lidé loni nejčastěji.

V roce 2019, kdy byla služba seniorské ombudsmanky v Liberci poprvé, proběhlo celkem 68 konzultací, loni jich bylo 27.

Nová ombudsmanka Anna Vereščáková je zároveň členkou Rady seniorů ČR. „Bylo mi ctí, když se na mě statutární město i Kontakt obrátily s nabídkou na tuto práci. Jsem ráda, že se mohu oblasti práce se seniory věnovat,“ sdělila.

Služba může dále poskytnout poradenství v oblasti sporů se sousedy, sociálních dávek i práv. Jak informoval náměstek primátora Ivan Langr, služba nenahrazuje instituce ani sociální poradenství, ale může seniorům pomoci v potřebných oblastech. „Myslíme si, že v dnešní turbulentní době bude této pomoci více než třeba kvůli rostoucímu osamění, dluhům, bydlení i šmejdům všeho druhu,“ řekl Langr.

Lidé, kteří mají o službu zájem, mohou vyplnit elektronický formulář na webu Komunitního centra Kontakt nebo využít tiskopis v Centrálním klubu seniorů. Samotné konzultace probíhají telefonicky nebo formou osobní schůzky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liberecký, senior, ombudsman, Anna Vereščáková, bydlení, Liberec, Ivan Langr, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S bydlením, sociálními dávkami i dluhy pomůže seniorům v Liberci ombudsmanka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.