Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bývalý intr v Zeyerově propůjčí Liberec po rekonstrukci Jedličkovu ústavu

Dnes již bývalá budova internátu v Zeyerově ulici v Liberci projde nákladnou rekonstrukcí za 50 až 75 milionů korun. Poté bude sloužit žákům Jedličkova ústavu.

Náklady na rekonstrukci objektu ale i venkovních prostor bude hradit Střední škola strojní, stavební a dopravní, se kterou mají město a kraj smlouvu o výpůjčce. „Objekt v ulici Zeyerova je pro činnost základní školy dispozičně vhodný, má dostatečnou kapacitu, umožní škole rozvoj a také jí poskytne adekvátní zázemí,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek hejtmana Dan Ramzer.

V rámci rekonstrukce dojde nejen na vybudování nového sociálního zařízení, vymalování nebo nová okna, ale také na výtah a rozvody. Dle aktuálních předpokladů by práce mohly skončit na sklonku roku 2023. Nové místo navíc umožní Jedličkovu ústavu rozšířit kapacitu ze 144 na 220 žáků.

Rekonstrukce by měla být financována z programu IROP 2021-2027.

Město Liberec původně zvažovalo prodej budovy kraji. „Nakonec jsme ale zvolili cestu dlouhodobého bezplatného zapůjčení, protože se domníváme, že tím mimo jiné posílíme vzájemné oboustranné partnerství, které budeme v následujících měsících a letech potřebovat více než kdykoliv v minulosti,“ komentoval primátor Jaroslav Zámečník.

Nové umístění ústavu navíc umožní lepší dopraví dostupnost. Rodiče budou mít dostatek prostoru pro přivážení dětí, a dokonce zde bude samostatný pruh pro vyložení dětí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liberecký, Jedličkův ústav, Zeyerova, rekonstrukce, Liberec, Dan Ramzer, Jaroslav Zámečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý intr v Zeyerově propůjčí po rekonstrukci Jedličkovu ústavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.