Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rána pod pás pro antigenní testování, říká hejtman. Volné termíny za šest týdnů, obsadili je zaměstnanci

Vláda minulý týden nařídila povinné testování pro firmy. Jenže testy nejsou. Vícepremiér Havlíček tak firmy vyzval, aby využili volných kapacit antigenního testování v nemocnicích a dalších místech. Tím ale systém zkolaboval, nejbližší volné termíny v Libereckém kraji jsou nyní za šest týdnů.

„Jedna z věcí, která fungovala, dostala ránu pod pás minulý čtvrtek, kdy pan vicepremiér Havlíček vyzval v přímém přenosu lidi a firmy, aby svou novou povinnost antigenního testování klidně vyřešili tím, že se přihlásí na test ve volně dostupných testovacích místech,“ řekl hejtman Martin Půta.

Výsledek se podle něj okamžitě dostavil. „V některých odběrových místech už nejsou volné termíny hned na několik příštích měsíců,“ dodal hejtman. Lidé, kteří se chtěli otestovat z jiných důvodů tak nyní mají smůlu.

„Budeme snažit hledat řešení celé situace. Každopádně ale bude nutné, aby si firmy a další instituce zařídily povinné testování pro své zaměstnance u sebe,“ uzavřel hejtman.

Například liberecká nemocnice další termíny přidávat nemůže. „Bohužel nyní není v našich silách termíny přidávat,“ uvedla nemocnice.

V Libereckém kraji je 14 míst, kam mohou jít lidé na antigenní testování, z toho čtyři jsou v Liberci. Nejbližší volné termíny jsou ve stotisícovém městě až v týdnu od 12. dubna na odběrovém místě zdravotního ústavu ve Vratislavicích. Ostatní odběrová místa v Liberci aktuálně žádný volný termín nenabízí, zcela obsazené jsou i všechny termíny v nemocnicích ve Frýdlantu a Turnově.

V Jablonci je možné se objednat nejdříve na čtvrtek příštího týdne. V České Lípě se na dnešek jeden termín uvolnil, další nejblíže volný je až za dva týdny, v pondělí 22. března. Nejdříve na příští týden je možné se objednat v Semilech a ve Cvikově. Pro tento týden nemají plně obsazenou kapacitu pouze odběrová místa v Tanvaldu, pohraničním Hrádku a v Jilemnici.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, testování, Martin Půta, Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Nemocnice Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Kozelský

Pošlete vzorky na úřad vlády. Je zřejmé, že tady vládnou opravdoví "odborníci", tak snad to zvládnou.

Pondělí, 8. března 2021, 20:21Odpovědět

Miroslav Jaja

Jako vždy když vláda něco rozhodne tak je jediný výsledek - bordel.

Pondělí, 8. března 2021, 16:40Odpovědět

Rána pod pás pro antigenní testování, říká hejtman. Volné termíny za šest týdnů, obsadili je zaměstnanci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.