Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Protest podporovatelů Turówa, Poláci chtějí zablokovat dopravu z Čech. Jeďte jinudy, varuje policie

Siutace kolem hnědouhelného dolu se začíná stále více vyhrocovat. Minulý týden aktivisté obsadili rypadlo v dole, česká strana na své sousedy podala kvůli pokračující těžbě žalobu. Stále ale existuje část lidí, pro které je polský důl zdrojem obživy. Právě podporovatelé dolu chystají další z protestů v pondělí po obědě, kdy na polské straně proběhne demonstrativní omezení dopravy z Česka do Polska na hraničním přechodu v Hrádku nad Nisou.

Protest je naplánovaný od 14:30 na hodinu a půl. „Probíhat bude demonstrativní omezení silničního provozu s pomalu jedoucími vozidly za účelem zbrzdit a dokonce až zablokovat dopravu z České republiky na území Polska. Uvedená demonstrativní akce na území Polska se bude konat v souvislosti s rozšiřováním těžby v hnědouhelném dolu Turów,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Policisté proto předpokládají výrazné narušení plynulosti dopravy do Polska a doporučují jet jinudy. „Pro cestu do Polska a Německa v uvedené době proto doporučujeme využít hraniční přechody Harrachov a Rumburk,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky turow, protest, uhlí, hranice, hrádek, doprava, Česko, Polsko, hraniční přechod, Hrádek nad Nisou, Důl Turów, Harrachov, Rumburk, Policie České republiky, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Protest podporovatelů Turówa, Poláci chtějí zablokovat dopravu z Čech. Jeďte jinudy, varuje policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.