Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Natálka si probojovala cestu na tento svět. Nyní potřebuje pomoci a získat speciální kočárek

Dnes pětiletá Natálka je veselá a usměvavá holčička, která se ale potýká s vážnými zdravotními problémy. Velkou pomocí by pro ni i její maminku byl speciální vozík. Takové náklady jsou ale mimo finanční možnosti rodiny, proto se maminka obrátila s žádostí o pomoc na veřejnost.

Natálka si svůj život musela vybojovat. Narodila se předčasně a ani poté neměla na růžích ustláno. „Ve 27. týdnu těhotenství mi totiž začaly selhávat ledviny a můj tlak dosáhl závratných výšin. Natálka tak musela rychle ven. Když jsem ji poprvé uviděla, byla strašně maličká, proto putovala rovnou do inkubátoru,“ popisuje maminka Sabina Fořtová, která musela sama nedávno podstoupit transplantaci ledviny.

Jakmile Natálka vykoukla na svět, musela podstoupit operaci kvůli ucpanému a zamotanému tenkému střevu. O jeho část nakonec přišla. „Po nějakém čase se však střevo opět ucpalo a tentokrát to bylo mnohem vážnější. Natálka krvácela do břicha a selhávaly jí všechny životní funkce. Dlouho byla oživována a já se bála jako nikdy v životě. Natálka to naštěstí přežila, s následky se ale bude potýkat po celý život,“ uvádí maminka.

Pomoci Natálce můžete příspěvkem na stránkách Znesnáze21.

Vzhledem ke komplikacím se dnes pětiletá Natálka potýká s dětskou mozkovou obrnou a je trvale upoutaná na lůžko. Maminka se věnuje péči o dceru, jak nejlépe umí. Absolvovaly spolu intenzivní neurorehabilitační pobyt a pravidelně cvičí. „Nejvíce ze všeho si teď přeji, aby moji Natálku nic nebolelo a byla spokojená,“ přiznává Sabina.

Natálce by nyní pomohl kočárek Xrover, který umožňuje jízdu po městě i v přírodním terénu. Navíc se dá i zapnout za kolo jako vozík. Na webu Znesnáze21 probíhá sbírka na tento kočárek. Z cílové částky 72 850 korun se zatím podařilo vybrat jen necelé čtyři tisíce. Do konce sbírky ale stále zbývá 87 dní. A maminka Sabina bude v této nelehké době vděčná za každý třeba i drobný příspěvek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Sabiny Fořtové

Štítky Liberec, sbírka, Natálka, vozík, znesnáze21, kočárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Natálka si probojovala cestu na tento svět. Nyní potřebuje pomoci a získat speciální kočárek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.