Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberecký kraj zasáhne silný vítr, může mít sílu vichřice

Na víkend přijde ochlazení, déšť a navíc také silný vítr, který může dosáhnout síly vichřice. Meteorologové už vydali varování, které platí od sobotního rána, do sobotního večera. Zvláště odpoledne může vítr dosáhnout rychlosti v nárazech až 90 kilometrů za hodinu. Meteorologové varovali, že v zasažených oblastech hrozí pády stromů i škody na budovách.

Výstraha před silným větrem platí v sobotu od 07:00 do 22:00 pro Liberecký, Ústecký, Karlovarský, Plzeňský a Středočeský kraj a Prahu i pro západní části Královéhradeckého a Jihočeského kraje. Ve většině z těchto regionů očekává ČHMÚ západní vítr s nárazy o rychlosti až 65 kilometrů za hodinu. V Karlovarském a Ústeckém kraji ale může rychlost větru během odpoledne ojediněle dosáhnout i zmíněných 90 kilometrů za hodinu.


Vítr zřejmě poškodí stromy, takže meteorologové varují před problémy v dopravě. Možné jsou podle ČHMÚ také menší škody na budovách kvůli silnému větru. Lidem meteorologové doporučují, upevnit volně položené předměty venku, zabezpečit okna a dveře, dávat pozor při řízení a vyvarovat se horských túr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky vichřice, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Praha, Středočeský kraj, Plzeňský kraj, Královéhradecký kraj, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj zasáhne silný vítr, může mít sílu vichřice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.