Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při pádu vrtulníku na Aljašce zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner

Nejbohatší Čech a rodák z České Lípy Petr Kellner je podle deníku New York Times mezi pěti lidmi, kteří zemřeli při havárii vrtulníku poblíž Ledovce Knik na Aljašce. O jeho zřícení se záchranné složky dozvěděly v deset hodin večer v sobotu, když se lidé nevrátili z exkurze. Nehodu potvrdili i Aljašské záchranné sbory. Kellner byl spjatý i s Libercem, kde navštěvoval školu a v posledních letech podporoval liberecké hokejisty.

Kellner letěl lyžovat, ale nevrátil se v domluvený čas

Při sobotní nehodě vrtulníku na Aljašce zahynulo pět lidí včetně pilota, přežila pouze jedna osoba, která je v kritickém stavu. K havárii vrtulníku Eurocopter AS50 došlo zatím z neznámých příčin asi 80 kilometrů od města Anchorage v sobotu o půl sedmé večer místního času. Když se vrtulník nevrátil z výletu v předpokládaný čas, začalo pátrání, a tak se na místo havárie v oblasti ledovce Knik dostali záchrannáři až o několik hodin později.

Petr Kellner byl nejbohatším Čechem. Disponoval jměním v hodnotě 350 miliard korun. Byl majoritním vlastníkem finanční skupiny PPF, která mimo jiné vlastní banku Air Bank, poskytovatele půjček Home Credit nebo televizi Nova. Je spjatý i s Libereckým krajem, narodil se v České Lípě a navštěvoval školu v Liberci. Podporoval také liberecké hokejisty.

Aljašská státní policie uvedla, že mezi obětmi je i nejbohatší Čech Petr Kellner. Nehoda se stala při výletu na heli-skiing, kdy vrtulník vyveze lyžaře na kopec, který pak sjíždějí.

Další Čech, pilot i dva průvodci

Záchranáři našli na místě pět obětí a jednoho živého člověka, který skončil v kritickém stavu v nemocnici. Kromě Kellnera byli na místě nalezeni mrtví pilot vrtulníku, dva průvodci z hotelu, kde byl Kellner ubytován a Benjamin Larochaix, další Čech.


Právě provozovatelé hotelu Tordrillo Mountain Lodge deníku New York Times uvedli, že jsou šoku, protože Kellner byl jejich častým hostem. „Je to zničující pro nás, naši společnost a rodiny zemřelých. Za 17 let podnikání se nám nic podobného nestalo,“ uvedli provozovatelé.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto NY Times, PPF | Zdroj iHned.cz, Deník N

Štítky Kellner, úmrtí, Aljaška, Petr Kellner, havárie, The New York Times, Liberec, Česká Lípa, Airbus Helicopters, PPF, Anchorage, Home Credit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při pádu vrtulníku na Aljašce zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.