Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Velikonoční pondělí bude větrné. Výstraha platí pro celé území republiky

Velikonoční pondělí nenabídne zrovna typické jarní počasí. Silný vítr budou doprovázet sněhové i dešťové přeháňky. Mohou se objevit i bouřky.

„Během pondělí k nám od severozápadu dorazí studená fronta. S jejím přechodem bude souviset silný vítr, možnost intenzivních sněhových přeháněk a s ochlazením přijde i riziko náledí,“ uvádí meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) s tím, že na severu Čech se mohou během odpoledne objevovat intenzivní přeháňky.

„V pondělí se bude obloha od severozápadu zatahovat a dorazí i déšť nebo přeháňky, není vyloučená ani ojedinělá bouřka,“ komentují meteorologové. Silný vítr může v nárazech dosahovat rychlosti až 70 km/h na horách pak až 110 km/h. Vítr by se měl k večeru zklidňovat.

Od dnešní sedmé až do jednadvacáté hodiny je v platnosti výstraha kvůli silnému větru. ČHMÚ v souvislosti s výstrahou doporučuje zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Od 12 do 18 hodin je také v platnosti výstraha před silným sněžením, na kterou naváže další výstraha, tentokrát ohledně tvorby náledí. Ta potrvá až do zítřejších deseti hodin dopoledne.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, velikonoce, vítr, Velikonoční pondělí, Český hydrometeorologický ústav, vichřice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční pondělí bude větrné. Výstraha platí pro celé území republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.