Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Vyjeďte si na kole na Kozákov přes Besedice a Rotštejn

Jarní počasí láká k výletům a po Českém ráji je mnoho nádherných míst, kam můžete vyrazit, třeba na Kozákov. Krásný cyklovýlet můžete spojit s návštěvou Besedických a Klokočských skal.

Ideálním startem pro zhruba 35 kilometrový výlet je Rovensko pod Troskami. Když už tu budete, zastavte se u dřevěné zvonice ze 17. století, která má tři unikátní zvony obrácené srdcem vzhůru. „Do pohybu se uvádějí šlapáním,“ sdělil mluvčí kraje Jan Mikulička.

Z Rovenska se na Kozákov dostanete po cyklostezkách 4176 a 4006. Vrchol Kozákova asi netřeba dlouze představovat. Na nejvyšším vrcholu Českého ráje najdete Riegrovu turistickou chatu s vojenskou věží sloužící jako rozhledna. Za opravdu dobrého počasí můžete odsud vidět až na Prahu.

Pokračovat pak můžete do Koberov a Besedic, zdejší skály jistě stojí za návštěvu. „Tamní Besedické skály zvou na procházku labyrinty pískovcových skal Kalich a Chlévišt a také krásné výhledy na celé maloskalské údolí. Nechybí ani tajná modlitebna českých bratří s vytesaným kalichem a letopočtem 1634 a naučná stezka zaměřená na geologii,“ komentoval Mikulička.

Zpět do Rovenska dojedete kolem Klokočských skal a zříceniny gotického hradu Rotštejn. „Není lepšího výletu než nyní, kdy může být člověk na cestě sám nebo jen s několika výletníky. Už se brzy rozednívá, takže si doporučuji přivstat a užít si Český ráj opravdu jako ráj,“ uvedla náměstkyně hejtmana Květa Vinklátová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto cesky-raj.info

Štítky Kozákov, Semilsko, Liberecký, Český ráj, skála, Rotštejn, Besedice, výlet, Rovensko pod Troskami, Květa Vinklátová, Praha, Koberovy, návštěva, Besedické skály

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Vyjeďte si na kole na Kozákov přes Besedice a Rotštejn  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.