Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Libereckém kraji chybí více než stovka policistů. Nové posily čeká náborový příspěvek 110 tisíc korun

PR článek

Stabilní zaměstnání v nestabilní době. K tomu štědrý náborový příspěvek, rozmanitá práce a spousta zaměstnaneckých benefitů. V Libereckém kraji chybí do optimálního stavu zhruba 130 policistů. Přihlásit se přitom může každý dospělý občan s maturitou a čistým trestním rejstříkem. 

Policejní odznak v Libereckém kraji nosí aktuálně zhruba 1280 policistů a policistek. Do optimálního stavu přitom více než stovka ještě chybí. „Pokud sečteme všechny územní odbory a pozice, kde potřebují doplnit, dostaneme se zhruba na číslo sto třicet. Tolik nových kolegů a kolegyň bychom potřebovali přivítat v našich řadách, abychom se dostali do tabulkového stavu,” říká policejní náborář Pavel Šlapák. 

Nejde přitom jen o policisty sloužící na obvodních odděleních, ačkoliv právě tam začíná drtivá většina nových členů policejního sboru. Práce u Policie ČR dává spoustu příležitostí ke kariérnímu i profesnímu růstu.

Možnost kariérního růstu

Z řad obvodních policistů se totiž často rekrutují nové posily do vyšetřovacích týmů okresních a krajských kriminálek, na tisková oddělení, ke psovodům nebo elitním zásahovým jednotkám. 

Pokud tak člověk miluje zvířata a je zapáleným pejskařem, může svou kariéru směřovat k psovodům. Jestliže rád tvrdě pracuje na své fyzické kondici, může se dostat ke speciální pořádkové jednotce, zásahové jednotce nebo k URNĚ.

Studium při práci? Žádný problém

Podporu u zaměstnavatele najdou také ti, kteří se rozhodnou nastoupit na vysokou školu. Studovat je u Policie ČR možné souběžně s výkonem služby, případně i s nárokem na služební příjem a služební volno na studium. V policejních řadách obecně panuje snaha mít vzdělané lidi. Možnost seberealizace je tak u policejního sboru opravdu široká.

Náborový příspěvek a doživotní renta

Výjimečnou pozici mají policisté a policistky také z hlediska benefitů, které jako zaměstnanci čerpají. K dispozici mají nadstandardních 30 pracovních dní dovolené, stát jim přispívá na penzijní pojištění, dovolenou a nové posily čeká velmi slušný náborový příspěvek.

Po šesti měsících služby získají nováčci jednorázový příspěvek 110 tisíc korun. Příspěvek je vázán na podmínku alespoň šestileté služby. Pokud by se tak člověk rozhodl pracovní poměr ukončit dříve, musel by vrátit poměrnou část.

V dlouhodobém horizontu jsou významným benefitem tzv. výsluhové příspěvky. Vyplácí se od patnácti let strávených ve službě a mají formu doživotní renty. Po třiceti letech služby už mají policisté například právo na rentu ve výši poloviny svého platu.

Podmínkou dobrý fyzický a psychický stav

Co musí uchazeč či uchazečka splnit, pokud se chce přidat do policejních řad? Vedle obecných podmínek v podobě věku nad 18 let, českého občanství, maturitního vzdělání, trestní bezúhonnosti a absence politických či podnikatelských aktivit musí projít ještě psychotesty, zdravotní prověrkou a fyzickými testy.

Mezi disciplíny se v rámci fyzických testů počítá běh na čas, člunkový běh a zhruba osmnáct pohybů celomotorického testu. Součástí psychotestů jsou pak kromě rozhovoru s policejním psychologem i testy znalostí. 

Pozor na matiku

Přijímací testy podle náboráře obsahují i úskalí, na kterých nemalá část uchazečů s překvapením vyhoří. Součástí testu znalostí jsou i matematická cvičení. Jde hlavně o logické příklady, násobení a dělení velkých čísel, zlomky apod. 

Pokud uchazeč neuspěje, nemusí podle Šlapáka ztrácet naději. Fyzické testy lze opakovat neustále, psychotesty vždy jednou za dva roky. „Pokud má člověk opravdový zájem, není problém se na testy připravit. Vším, co bude po nástupu do služby následovat, už ho pak rádi provedeme,” uzavřel Šlapák.

Mám zájem o práci u Policie ČR

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie čr, práce, liberec, Liberecký kraj, náborový příspěvek, zaměstnání, Policie České republiky, Útvar rychlého nasazení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Novotny

Jo a ještě bych málem zapomněl na nové oddělení. Ani nevim jal se to oddělení jmenuje, ale jezdí tam policisté na koni. Nevim k čemu je v lbc potřeba, ale ono je to jedno, protože oddělení existuje. Policisté zde už slouží, ale co jsem slyšel nějak jim nedodali koně zatím ????

Úterý, 21. září 2021, 14:47Odpovědět

Petr Novotny

V Liberci a nejspíše ani jinde po Čr policisté nechybí. Hodnotím podle Lbc kraje. Problém je spíše v tom na jakých pozicich sedí. Místo těch co slouží na ulici a nebo zajišťují servis občanům (obvody,dopravka) je to samej koordinátor a vedoucí, který má nastarosti 3 lidi. Nejvíce výstižná funkce je ředitel kancelaře ředitele , co ten má asi za práci? Vařit kafe v hodnosti plukovníka nebo kapitána? Lituju těch dole a na ulici ty musí dělat za dva, aby mohlo vzniknout oddělení, jako teď v poslední době dálniční oddělení v lbc kraji. Zjistěte si kolik má lbc dálnic. A jak toto oddělení vzniklo? Rozpůlili krajskou dopravku a opět vznilkli dva vedoucí fleky navíc a počet lidí na ulici zůstal stejný. Takhle se dělá policie v lbc kraji????

Úterý, 21. září 2021, 14:21Odpovědět

V Libereckém kraji chybí více než stovka policistů. Nové posily čeká náborový příspěvek 110 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.