Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Uran se bude rekonstruovat, radnice úředníky přestěhuje do Fora nebo S Toweru

Liberec své úředníky z budovy Uranu, kterou čeká rekonstrukce za zhruba 84 milionů korun, dočasně přestěhuje do obchodního centra Fora nebo nedalekého S Toweru, který dříve využíval úřad práce. Žádná z dalších nabídek podmínky města nesplňovala, informovala mluvčí radnice Jana Kodymová.

Liberec potřebuje minimálně 1000 metrů čtverečných kancelářských prostor pro odbor sociální péče s téměř 60 pracovníky a dalších 650 metrů čtverečných pro registr vozidel. Přestěhovat je chce v nejbližších měsících, podle Kodymové by renovace Uranu měla začít na podzim.

Podmínky města na pronájem kancelářských prostor a zázemí splnily jen dvě. Obě budovy se nachází ve spodním centru stotisícového města, rozhodnutí bude na radních města. „Obě nabídky jsou v mnoha parametrech srovnatelné. Radní města se proto rozhodli, že chtějí obě místa před samotným hlasováním osobně navštívit, aby posoudili, nakolik jsou nabízené prostory vhodné pro využití zmíněných agend magistrátu," uvedl tajemník magistrátu Martin Čech.

S firmou, která uspěje, město uzavře podle Kodymové smlouvu pravděpodobně na pět let s opcí na dalších pět roků. „Vyloučit nelze ani další jiné varianty délky pronájmu," dodala. Rekonstrukce Uranu by totiž měla trvat jen rok. „Pokud vše půjde bez problémů, počítáme s dokončením rekonstrukce budovy na podzim 2022,“ řekl primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

Na opravu sedmipodlažního Uranu bude město žádat o dotaci z evropského programu. Obnovit potřebuje hlavně fasáda, která je svému okolí nebezpečná. Kolem budovy je ochranné lešení, aby nic nespadlo na chodník, který vede k vlakovému nádraží.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky správa, reality, Liberec, uran, úředníci, Tower, Úřad práce České republiky, Martin Čech, Centrální registr vozidel, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uran se bude rekonstruovat, radnice úředníky přestěhuje do Fora nebo S Toweru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.