Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přes 200 připomínek obdržel Liberec k novému územnímu plánu

Město Liberec obdrželo celkem 249 námitek a připomínek k upravenému návrhu nového územního plánu. Na jeho vytvoření pracuje město od roku 2007.

Měněných částí plánu se ale týkala jen necelá polovina ze všech obdržených námitek a připomínek. Na vytvoření nového územního plánu, který by měl upravit rozvoj pátého největšího města v zemi v příštích 20 až 30 letech, pracuje čtrnáct let. Poslední verzi návrhu radnice představila při on-line veřejném projednání na konci května. Připomínky bylo možné podávat do tohoto pondělí, přišlo jich 249. „Po prvotním posouzení však víc jak polovina byla k neměněným částem. Nebyly tudíž předmětem opakovaného veřejného projednání a budou pravděpodobně vyhodnoceny jako nedůvodné," uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová. Nejaktivnější byl podle ní člověk, který podal 135 námitek a připomínek.
Proces přijetí nového územního plánu se v Liberci blíží ke svému konci. Primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj) už dříve uvedl, že ke schválení by ho měli dostat zastupitelé města na konci letošního roku.

Během celé doby pořizování nového územního plánu obdržela radnice přes 3500 námitek a připomínek. Návrh kritizovala i opozice. Její zástupci míní, že jde v řadě případů proti tomu, co obyvatelé požadují. Jako příklad uvádějí vytvoření průmyslové zóny vedle letiště v Ostašově nebo převedení ploch takzvaně smíšených do ploch průmyslu, což zasáhne městské části Vesec a Doubí.

Současné vedení radnice kritiku odmítá s tím, že jde o návrh vytvořený předchozím vedením města. Výraznější změny v něm současné vedení města provádět nechce kvůli tomu, aby bylo možné nový územní plán přijmout co nejrychleji. Problematické oblasti chce řešit později jednotlivými změnami územního plánu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky správa, reality, Liberec, územní plán, radnice, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes 200 připomínek obdržel Liberec k novému územnímu plánu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.