Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Úředníci z Uranu se přestěhují do S Toweru a do krajského úřadu. Nakonec jen na dva roky

Liberec své úředníky z budovy Uranu dočasně přestěhuje do S Toweru a do budovy krajského úřadu. Po kritice ze strany opozice ale budou nájemní smlouvy kratší, původně radnice kvůli osmiměsíční rekonstrukci Uranu zvažovala pětiletý pronájem s opcí na dalších pět roků. Primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj) řekl, že smlouvy se budou uzavírat na dva roky.

„S tím, že vedení města, které přijde po nás, vzešlé z dalších komunálních voleb, tak bude mít možnost se v celé věci rozhodnout, jak dál," dodal primátor. Podle něj je zatím schválený záměr a přesné znění podmínek smluv se bude teprve schvalovat. Za metr čtvereční v S Toweru známém i pod názvem Elitex by měla radnice platit 205 korun měsíčně a za pronájem části krajského úřadu měsíčně 170 korun za každý metr čtvrteční.

Pracovníci ze sociálního odboru se budou stěhovat do S Toweru, který dříve využíval úřad práce. Do budovy krajského úřadu, do prostoru, kde je dnes očkovací centrum, se přestěhuje registr vozidel. Město zvažovalo i nabídku obchodního centra Forum, které nabízelo volné prostory za 210 korun na měsíc za metr čtvereční. Pracovníci registru vozidel ale podle primátora preferovali krajský úřad a zaměstnanci ze sociálního odboru S Tower.

Už dříve vedení radnice uvedlo, že pro zhruba 60 pracovníků ze sociálního odboru potřebuje kolem 1000 metrů čtverečních a pro registr dopravy dalších zhruba 650 metrů čtverečních. Primátor předpokládá, že stěhování by se mělo uskutečnit letos na podzim podle toho, jak se městu povede vybrat firmu, jež bude opravovat budovu Uranu. Sedmipodlažní kancelářskou budovu čeká rekonstrukce za zhruba 85 milionů korun.

Obnovit potřebuje hlavně fasáda, která je svému okolí nebezpečná. Kolem Uranu je ochranné lešení, aby nic nespadlo na chodník, který vede k vlakovému nádraží. Nová fasáda bude z pozinkovaného plechu, nahradí současné boletické panely. Dělat se bude i vzduchotechnika, elektroinstalace či ústřední topení. Na opravu sedmipodlažní budovy bude město žádat o dotaci z evropského programu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky reality, Liberec, Duran, úředníci, krajský úřad, Tower, radnice, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj, metr čtvereční, Úřad práce České republiky, Centrální registr vozidel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úředníci z Uranu se přestěhují do S Toweru a do krajského úřadu. Nakonec jen na dva roky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.