Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na pokrytí nákladů dostane provozovatel bazénu v Liberci od města přes tři miliony

Na pokrytí nákladů v důsledku koronavirové pandemie dostane provozovatel městského bazénu v Liberci od radnice 3,2 milionu korun. Mimořádnou dotaci dostane na základě rozhodnutí zastupitelstva ve třech měsíčních splátkách, využít je může na mzdy, zabezpečení hygieny nebo úhradu nákladů za teplo či elektřinu za období od června do konce září.

„Priorita je udržet veřejnou službu pro sportovce, kondiční plavce a školní plavání, čili otevřený bazén," uvedl náměstek primátora Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj). Bazén je sice od 7. června otevřen, nicméně s omezenou kapacitou a nutností předložit potvrzení o bezinfekčnosti kvůli covidu. „To se samozřejmě musí promítat na návštěvnosti a výnosech na vstupném, které se běžně podílejí na krytí nákladů s provozem," dodal Langr. Ročně provoz bazénu stojí kolem 40 milionů, město se na tom podílí zhruba 12 až 14 miliony.

Bazény a sauny patřily k nejdéle uzavřeným provozům. Kvůli druhé vlně pandemie jim vláda fungování zakázala od 9. října. Krátce a s mnoha omezeními mohly otevřít v prosinci. Liberecký provozovatel bazénu, Ještědská sportovní společnost (JSS), kvůli ztrátovému provozu, kdy příjmy byly nulové, ale náklady zůstaly, letos na konci března městu vypověděl smlouvu. Výpovědní lhůta měla původně vypršet na konci května, s městem se ale JSS dohodla na jejím prodloužení do konce září s tím, že ji podpoří mimořádnou dotací. Město chce delší čas využít k hledání způsobu dalšího zajištění provozování bazénu. Pokud se město nedohodne s JSS, provozování by měla od října převzít městská společnosti Bazén Liberec. Její vznik dnes odsouhlasilo zastupitelstvo a jejím jednatelem bude dočasně Langr. Jiného by město hledalo, pokud by skutečně převzala provozování bazénu.

Liberecký plavecký areál podle návrhu architekta Pavla Švancera má ročně běžně kolem 350 tisíc až 400 tisíc návštěvníků, loni jich kvůli pandemii bylo výrazně méně. Město připravuje rozsáhlou modernizaci plaveckého areálu, která by měla začít v příštím roce a která si vyžádá zřejmě přes 700 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky koronavirus, rekreace, Liberec, bazén, pandemie, Ivan Langr, Starostové pro Liberecký kraj, Pavel Švancer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pokrytí nákladů dostane provozovatel bazénu v Liberci od města přes tři miliony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.