Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Technické muzeum chce spustit kroužky pro děti zaměřené na techniku

Technické muzeum v Liberci má v plánu vybudovat dětské vzdělávací centrum zaměřené na techniku. Již na podzim by se mohlo otevřít prvních šest kroužků.

Podle něj se snaží děti k technice přilákat od vzniku muzea před sedmi lety, dosud šlo ale o jednotlivé akce. „Dneska jsme se rozhodli, že bychom tomu chtěli dát rámec mnohem větší, systematický, aby to bylo opravdu centrum vzdělávání volnočasového pro děti," řekl předseda spolku Technické muzeum Liberec Jiří Němeček.

Ambicí muzea je stát se největším regionálním technickým vzdělávacím centrem pro děti a mládež. Zatím jen snem je vytvořit i základní školu se zaměřením na techniku, taková v Liberci není žádná. Podporu při vytváření vzdělávacího centra má muzeum ze strany školského náměstka primátora Liberce Ivana Langra (Starostové pro Liberecký kraj). Míní, že časem by dílny v muzeu mohly využít i některé městské školy. „Umíme ve školách podporovat technické vzdělávání, ale pokud školy nemají vlastní dílenské zázemí, tak těžko mohou s dětmi pokračovat v praktické činnosti. A tohle je přesně to, co nám chybí. Jsem moc rád, že to tady vzniká a některé školy se tady budou moci nějakým způsobem blokově protáčet," dodal.

Na šesti kroužcích si chtějí podle Němečka vyzkoušet, jak by mělo centrum fungovat prakticky a poté chtějí počet kroužků i nabídku pro jednotlivce a školy zvyšovat. V první fázi by v dílnách muzea, které jsou v areálu bývalého výstaviště, měly být například kroužky zaměřené na CNC stroje, architekturu či zpracování plastového odpadu. Projekt je nyní ve fázi úprav dílen i hledání partnerů z řad průmyslových podniků Liberecka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Technické muzeum Liberec

Štítky muzea, školy, zábava, Liberec, technika, muzeum, Jiří Němeček, technické muzeum, Technické muzeum Liberec, Ivan Langer, Liberecký kraj, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technické muzeum chce spustit kroužky pro děti zaměřené na techniku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.